Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 2020.01.18 -1 0 216564

Szerencsejáték pénz:
Jogosan kapnak, sokan fogadnak rájuk tippmixen, stb-stb, de:
Állami pénz, ezt lehetne UP-ra, lélegeztető gépre, stadionépítésre, utakra, bármire költeni is akár mondhatja az ellenzék.
( Bár demagóg és debil módon csak a stadiont szajkózzák )
Itt arról lenne érdemes vitatkozni mennyit kapjanak, mire lehet fordítani, hogy osztják ezt el az NB1 és az NB2 ( esetleg NB3) között.

Mondjuk, az is igaz, hogy annál nagyobb beismerése a bundának nincs, hogy 2020-ban ! nem lehet Magyarországon külön, egy NB1-es meccsre fogadni.
Teljesen nyilvánvaló, hogy miért nem.

Közvetítési díjak:
Ebből is jogosan kapnak, de:
Pld a Premier League csapatai (de a többi nagy is)ebből élnek nagyon jól, de ott ez piaci alapon működik, minden országban nézik, stb-stb.
Nálunk ez azért nem így van.
Itt egy olyan kimutatás lenne érdekes ahol a nem állami cégek kifejezetten a magyar meccsekre fizetett reklámköltégét venné figyelembe, és még itt sem lennénk teljesen bizonyosak a dolgoban mert azért sok nem állami cég állami ráhatással működik.
Erre senki nem szólhatna semmit, ez a piaci alap ha kicsit lazán vesszük a megfogalmazásokat.

Ezeket a pénzeket ki kell venni ( minden "tulajnak" valahogy - akik kb mindenhol a párt emberei ), ennek a legelterjedtebb két fajtája:
- légióst "veszek ingyen", és visszaoszt, a jó többet, a rossz kevesebbet.
- drága, magyar játékost "veszek ingyen", magas fizetéssel, ez abból a szempontból jó, hogy többet oszt vissza, abból a szempontból meg nem, hogy drágán hozza azt a teljesítményt mint akár egy névtelen légiós.
Ebből a két típusból is mi a legjobb ?
Az ingyen igazolható.
Ezért sem igazolnak pénzért a magyar csapatok ( Fradi, Vidi, Csút más kávéház), pld a Paks (TM adat) 2015 óta nem vett pénzért játékost, de mi is 500 ezer eurót költöttünk 10 év alatt játékosvásárlásra, 20 átigazolási szezon alatt.
25 ezer eurót átlagban - egy átigazolási szezon alatt, 10 éve.
Csodálkozunk ?

TAO:
Közpénz.
Bármilyen vezetőt megkérdezel, ezt fogja mondani ( amennyiben nem beszél mellé):
A 10%-a kivehető lazán, a 20% -hoz már papírozni kell rendesen és ügyesnek kell lenni, 30%-nál akár sikkasztás és börtön is lehet.
Felhasználni csak az UP-ban lehet, de szerintem nincs olyan hely sehol ahol kizárólag oda megy az összes.
Központi vezérlésre megy ráadásul, nem lenne hülyeség, de ebben a formában csak a lopás melegágya.


 

Előzmény: hallaignác (216561)