Köszönöm! :) Próbáltam a legtöbbet kihozni az egész látogatásból.
Igen, a VBUSZ001 ma kint van, lehet az a RIW-869, de ha ma egy helyi olvtárs ezt meg tudná erősíteni, az jó lenne :) REM-837- est meg majd lesem.
Összességében meg voltam elégedve, egész nap minden (1-2 perc eltérést leszámítva) időben jött, a buszok (Pesthez képest) tiszták voltak, és a viszonylatok is eléggé lefedik a várost.
Ami feltűnt, hogy pl. a 3- on, Csererdő felé tömegnyomor volt 12:30- körül, egészen végig, majd az utána érkező kocsik is jól megpakolva jöttek. Pedig Csererdőig összesen 12- en mentünk.
A 23- as pl. ha Pesten nem menne be a Tesco bejáratáig a 7- es végállomásához, az emberek forradalmat indítanának, de Veszprémben ahogy látom, ez nem gond :D Igaz, du. 5- kor pont Gyulafirátótról jöttem vele vissza és olyan sor volt, hogy a Budapesti úti felüljáróig állt minden, szóval ha bemenne akkor kb. borulna a teljes menetrend.
És az utasok kulturális szokásai mosolyt csaltak az arcomra: Vagy 15x hallottam a valaki melletti üres ülésre leülni szándékozó utasoktól, hogy megkérdezték a már ott ülő illetőtől, hogy: "Szabad ez a hely?" Na, hát Pesten ilyen nincs, mi csak (szó szerint) odasz@runk az ülésekre....
Szóval le a kalappal, a V-busz összes eddigi próbálkozása és tévedése ellenére, működik a dolog....igaz, pár apró változtatás jól jönne még, de majd idővel remélem, hogy majd megtörténnek egyszer.
Btw, dolgozom a fordák összegyűjtésén (ahogy az időm engedi).... Ha érdekel titeket, és valaha készen leszek vele, akkor szívesen megosztom. :)