szilvatövis Creative Commons License 2020.01.11 0 0 362882

Egy milliárd dollárra perlik a Daimlert a csaló-dott részvényesek a csaló szoftverrel kapcsolatos tájékozatlanságuk miatt.

https://www.teslarati.com/daimler-1-billion-lawsuit-diesel-cheat-devices/

 

Érdekes ez az egész dízelcsalás. Miért is volt erre szükség amikor "törvényesen" nem ér egy kalap kakit sem az egész kipufogógáz kezelő masinéria, hiszen 10°C alatt és 30°C fölött be sem kellett kapcsolni. Nos ez az a két időjárási helyzet, amikor leginkább szükség van rá.

 

According to the findings of the Düsseldorf district court, Volkswagen’s Dieselgate software fix was intended to ensure that the emissions of vehicles affected by the scandal were appropriately controlled. Unfortunately, it turned out that the exhaust gas cleaning system in the update only worked at outside temperatures between 10-32 degrees Celsius. In the event that the weather falls below or above this range, the cleaning remains disabled, allowing the affected vehicles to overly-pollute as before. 

https://www.teslarati.com/volkswagen-dieselgate-software-fix-cheat-device/

Ezek az autók köztünk járnak most is és valószínűleg még tíz év múlva is....

Nyilván ugyanúgy meg vannak a mai mostaztánklíndízeleknek is a maguk rejtett fogyatékosságai, amit majd jó néhány vé múlva derítenek ki.