fotrepan Creative Commons License 2020.01.10 0 0 95569

Mint írtam arcanum.hu a kulcs. Keresőszónak sokminden volt, de asszem a: felirat* fest* kerítés* segített 1949-50 évre leszűkítve. Ilyenek is voltak: "A Ganz hajógyár kilométer hosszú fehér kerítésén jelszavak és szerszámok képei váltakoznak." "A barna fiatalasszony elhallgat, mellette az ötéves Karcsika térdel a villamospadon és nézi a Váci-út gyárainak hosszú kerítéseit. A Ganz Hajógyár kőfala kilométer-hosszán vonul a villamossínek mellett s új, frissen festett feliratok, kifejező jelszavak hirdetik: a dolgozóik itt is a legszebb ajándékkal, munkával, munkafelajánlásokkal köszöntik felszabadulásunk ünnepéi, április 4-ét."

Értelmezem a képaláírást, de még mindig a Váci út nyerő nekem a 95554, 95555 hozzászólásban bejelölt szakaszon, vagy attól még északabbra.

A két kép szinte ugyan ott készült. Ennek valamilyen helyszíni oka lesz. Ezen az új képen megszakad a járda, ami szerintem nem útkereszteződés, mert a kerítés szinte belefut, hanem egy gyár bejárata lesz. Van a kerítésre egy hajó felfestve. Talán a Ganz hajógyár van a kerítés mögött?