BZoltan Creative Commons License 2020.01.08 0 0 72321

A NOMA-tól gasztró körökben illik szétcsúszni. Ugyanakkor egy fundamentalista és extrém módon radikális konyháról beszélünk ami pont ugyanannyira megosztó mint egy férfifizelde szagú, brettes és beerjedt natúr bor. A hely onnan szerezte a nagy ázsióját, hogy egy britt újság rendszeresen odaadja neki az arany zsiráf díjat. Ami persze nagyszerű dolog és oda bekerülni is komoly marketing érték.

 

A Sütő Zsolt borai nekem fifty-fifty arányban tetszenek vagy nem. Ez nekem már túl sok, mert nem találtam meg még a megoldókulcsot, hogy a "tetszik" kategóriát ki tudjam választani a portfóliójából. Ami nem tetszik a Zsolt esetében az az, hogy ő pontosan az egyike azoknak a borászoknak aki negatív fényben tűnteti fel azokat akik nem kénmentesen, hanem "csak" organikusan vagy biodinamikusan dolgoznak.

Sokat beszélgettünk, leveleztünk, vitatkoztunk erről a Zsoltival. Lehet, hogy titkot árulok el, de nagy részben ő volt a katalizátora a Terra Hungarica mozgalman belüli törésnek.

Én nagyon rosszul vettem tőle, hogy konkrétan restségnek, gyávaságnak tartja a kén használatát. Sosem akarta elfogadni, megérteni, hogy nem minden termőhelyen, nem minden fajtával és nem minden stílusban működik az amit ő csinál.

Előzmény: lazaridi (72306)