Hooshee Creative Commons License 2020.01.07 0 0 13683

Most épp lesarkítódik a dolog az alapanyagra, noha az eredeti válasz, ami született, nem erre volt kihegyezve, hanem arra, hogy más tulajdonságokkal bíró matracokat tettél egymás mellé.

 

Pedig ugye mind az anyagválasztás, mind a matrac egyéb tulajdonságai külön külön is vizsgálhatóak, sőt, vizsgálandóak.

 

Abban teljesen igazad van, hogy hasonló komfortú matracot lehet találni számos iskola mentén, de ezt szerintem senki sem vitatja, viszont ez csak egy szempont.

 

Hogy mondjak példát, van két matrac, az egyik komfortrétege memory, a másiké valami HR hab. Lehetséges hogy a többi réteg összességével hasonló komfortot nyújtsanak? Persze, miért ne. És esélyes, hogy mondjuk egy éjszakányi benne töltött idő után a memoryban pl meleged lesz és a hőkomfortod nem olyan jó? Bizony lehet, és máris kizártad a memoryt. De az is lehet hogy neked ez egyáltalán nem szempont, mert nem vagy izzadós, vagy jól bírod a meleget, akkor meg abszolút játszhat.

 

CSak azt akarom megvilágítani, hogy szerintem még sok tényezőt nem vettél figyelembe, amivel önmagában véve is szűkíthető lenne a lista, azon kívül hogy rövid időre belefkeve több is megfelelőnek tűnt.

 

Segítek kicsit a saját példámmal: az USAban töltöttem a nászutam, és szerelmese lettem az ottani Boxspring jellegű magas, zsákrugós matracaiknak. Tehát nálam pl eleve adott volt, hogy milyen alapszerkezetű matracot keresek. Még így is ráment vagy egy hónap, mire kikötöttem a Coolflow Deluxenál (mondjuk szép kacskaringók voltak :).

 

Summa summarum, SZERINTEM (és azt hiszem, Alváskultúra is erre utalt) a matracok alapszerkezete, a felhasznált anyagok tulajdonságai, előnyei és hátrányai a te preferenciáid szempontjából vizsgálva azért annál sokkal jobban be kéne lőjék a szóba jöhető matracokat, mint ahol most tartasz a listával.

 

Aztán persze az is lehetséges, hogy neked egyszerűen annyi kell hogy kényelmes legyen rajta feküdni, és kész, a többi szempont elenyészően fontos, és akkor valóban egészen sok matrac jó lehet :)

Előzmény: nyuleskutya (13682)