eger.jeno Creative Commons License 2020.01.07 0 0 1981

Sziasztok !

 

Padlófűtést szeretnék, budapesti belvárosi (4 m belmagasság) lakásom nappalijába (csak a nappaliba). Jelenleg parapetes konvektorok adják a fűtést. Mivel a parkettát fel kell újítani, így adódik, hogy a parketta alá lehetne rakni fűtést, és niylván a teljes lakás fűtée kiépítésével. A lakásban a nappali a konyha és az előszoba egybe van nyitva, ezért ezekbe (konyha és előszoba) nem lesz külön fűtőtest. Jelenleg a nappaliban egy 8 Kw a hálóban egy cca 5 Kw konvektor van.  (a mostani és az előző télen csak a nappaliban lévő konvektorral fűtöttem, a hálószoba ajtó folyamatos nyitva tartása mellett, és megfelelő volt a klíma)

 

Az első kérdés: van valakinek ilyennel gyakorlati tapasztalata ? Elsősorban a kialakuló hőérzetre lennék kíváncsi, különös tekintettel a nagy belmagasságra..

 

Más: mivel itt az épület szigetelése nem megoldható, ezért a radiátorok kiépítése nyilvánvalóan szükséges (Fürdő, és hálószoba). 

Mivel a parketta fel lesz bontva, és a teherhordó réteget is meg kell újítani, így akár be is lehetne építeni egy réteg szigetelést...

 

Találtam a neten un. száraz padlófűtés megoldást (pl. Uponor Siccus), ahol a padlófűtés elemekre közvetlenül - estrich borítás nélkül - kerül a padló, ami jelen esetben laminált padló lesz. Erre már csak azért is szükség van, mert nem lehet a meglévő gerendázatra vastag padlófűtést építeni...

 

Van tapasztalata valakinek ilyen száraz padlófűtés elmekkel?

 

Fogalmam sincs a padló rétegrendjéről, de nyilván nincs semmi szigetelés, valószínű jó vastag (mikor a fölöttem lakóknál a padlóban lévő csatorna eltörött és cserélték, akkor láttam kibontva, szerintem volt 50 cm mély a gödör és még nem szakadt át a födém..

 

Mi a vélemény a fentiekkel kapcsolatban?

 

Jenő