Bali00 Creative Commons License 2020.01.07 0 0 1980

Sziasztok!
Padlófűtés beszabályozásról kérdeznék pár dolgot, vásároltam lézeres hőmérőt, azzal próbálgatom beszabályozni.
120m2 ház 3 szoba, nappali, folyosó laminált padló. Konyha, fürdő járólap.
Az osztón két teljes fordulat lehetséges, eddig a visszatérő ágon próbáltam szabályozni, de a kisszoba nagyon le van maradva a többitől, eddig 35 fokos előremenővel ment, most vettem fel 40re, a visszatérő amit a kazán mutat egyenlőre olyan 31-32 fok. A szobák visszatérője átlag 29fok (plusz-mínusz 0,5-0,8fok) Most sikerült így a kisszoba visszatérőjét is hasonló hőfokra bírni, viszont így azt vettem észre hogy a konyha ahol járólap van annak esett visszább a hőfok, ott csak 27 környékén van, míg a fürdőbe 32fok körül.
Padló hőmérsékletek a szobákba, nappaliba, folyosón 25-26 környéke, fürdőbe 29 a konyhába is olyan 25-27.
Viszont hogy ezeket elérjem már annyira zártam a szobák körein hogy az előremenőken is zártam.
Mindig megunom és kinyitom az összes kört és kezdem elölről,
Hogy érdemes nekikezdeni? Mi a legjobb beállítás?
Ahogy én gondolom minél alacsonyabb a visszatérő annál kevesebbet fűt az adott helyiségbe, igaz?
Vagy annál több hőt ad ott le?

 

Illetve van két radiátor is, egy a hátsó bejáratnál, meg egy törölközőszárító, ezeket gondolom érdemes visszább vennem hogy ne ott forduljon meg a víz, hanem inkább a padlóba menjen az "erő".


Egyébként egy homlokzati hőszigetelés mentes házról van szó ami szilikátból épült, egy szintes, tetőn 20cm üveggyapot, fűtetlen pince a ház alatt, padlófűtés alatt 5 illetve 7cm (több nem fért be a betongerendás aljzat miatt)
Idén tervezzük a szigetelést, de nem tudom milyet érdemes, 10cm volt eddig tervben, de már 15-18cm is jár a fejemben. Szilikátra mennyit érdemes ami még behozza az árát, mert olvastam olyat hogy bizonyos vastagság fölött nem gazdaságos, mivel nem lesz annyival jobb a ház fogyasztása mint amennyibe a szigetelés pluszba került.

 

Egyébként eddig 35 fokos előremenővel 0-24-ig 22fokra állítva (bár nem a leghidegebb szobába van a termosztát, ott olyan 21-21,3 lehet) napi 7-9m3 gáz ment el, ez jó vagy sem?