Házas Ember Creative Commons License 2020.01.06 0 0 1942

Azért a dolog még nincs teljesen elrendezve, mert ahogy olvasom, szeretnél a fürdőszobába törölközőszárító radiátort.

 

(Úgy látom, hogy a többség lebeszélt a szobákba tervezett 1-1 radiátor beépítéséről, amiknek az elhagyásával én személy szerint nem értek egyet, de végülis a 4 radiátor elhagyásával spórolsz kb. 150 eFt-ot, amit elihatsz, vagy nőkre költhetsz :-))

 

Ha mégis kellene a kiegészítő fűtés, akkor tehetsz hűtő-fűtő klímát a szobákba, ami a 4 szoba esetében már sok százezres költség, de ahhoz képest is többletköltség, mintha csak 4 darab sima hűtő klímát raknál a szobákba.)

 

Szóval a törölközőszárító az mégiscsak radiátor, tehát kell neki a padlófűtés körökbe szánt 35-38 fokos víznél magasabb hőmérsékletű víz, ahhoz hogy értelmezhető hőleadása legyen. Fel lehet úgy fűzni a rendszert, hogy a fürdőszoba padlófűtés körét a törölközőszárító visszatérő ágába kötöd be, de akárhogy is rendezed el a dolgot, akkor is lesz egy köröd, aminek legalább 45-48 fokos víz kell. Ez pedig azt jelenti, hogy kazánnak is 46-50 fokos előremenővel kell működnie, vagyis kell egy melegebb kör a fürdőszobának, illetve egy 35-38 fokos kör a padlófűtéseknek, amit viszont keverőszeleppel kell hőmérsékletileg illeszteni a melegebb fürdőszobai körhöz.

Előzmény: n0rbert0 (1940)