darusferi63 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 1422

Sziasztok !

Gyermekkoromban a nagybátyámnak egy Verhovina 4 -es volt ezt  legjobban azért kedvelte hogy lefelé tankos lévén az ő korában könnyü volt rá felszállni . Ha elmentem náluk rögtön  ott sündörögtem mellette , végül egy idő után , szavait idézve   mondta hogy  ,  "  menj kerülj vele egyet " szép emlékeim vannak  a erről a 4 es ről .

Katonka Balázs -al  beszélgetve rég mondtam hogy szeretnék egy ilyet , ma szólt hogy sok elfoglaltsága mellet ma  rá ér és menjek el hozzá . Így felkerestem egy a Riga -kat jól ismerő vérbeli Rigást és gyűjtőt Katonka -t .

Egy az 1970 -es évek elejéről  származó olvasható tipustáblával és ha nem is fel ujitott ,  de hiánytalan motornak a

karburátort ki takarítva a több mint egy évtized es állás után első próbálkozásra szépen indult ,és Balázs t az utcán vigan "repítette " .

Ezt követően Katonka " elvtárs " megmutatta gyűjteményét  kis múzeum -at .amiben fellelhetők kevés számban készült vagy ritkán látott darabok is és mindegyiknek el tudja mondani a múltját , ő hozzá kerülésének idejét és

néha érdekes körülményeit . készítettem néhány fotót  csak közben be sötétedett és nem a leg jobbak lettek  , de majd legközelebb .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

így