GPS Creative Commons License 2020.01.05 0 1 362567

 

sosem sikerült a társadalmat teljesen agymosni és kritika nélkül valami ideológia/hatalom igájába hajtani - mindig maradt kétkedés/ellenállás a társadalomban, mindig maradtak "ellenzékiek", és ez végül mindig kikezdte a monomániás uralmakat.

 

Jajj, Advo - ezek az "ellenálló"k, meg másképp gondolkodók, meg a suttogó ellenállás, úgy általában - ezek mind csak kavicsok a cipőben.

Kellemetlenek - de nem meghatározóak. Vagyis hol befolyásolják ezek az autokráciák ámokfutását? Sehol.

 

 - 10 emberből 8 a pokolba kívánja a stadionokat és a futball-ámokfutást. Na és?

8-nak nem sikerült átmosni az agyát (köztük még hatalom-pártiaknak sem ebben a kérdésben) - na és hol számít ez?

 

- Az évek alatt, az oktatás helyett az  ezermilliárdos futballra elherdált pénzekkel sem ért egyet a többség - és akkor mi van? További milliárdok zúgnak ki naponta a futballra - közpénzből -  még a határon túlra is (mint ha azoknak is erre lenne a legnyagyobb szükségük).

 

- Vagy mindenkinek tetszik tán az EU-val való baszakodás - illetve az ingyenpénzek elfogytával a kilépésre tett előkészítő lépések? Ugyan már.

Na és? Ha oda kerül a sor, módosítva lesz az Alkotmány annak az egy embernek az akarata szerint (persze, az általa uralt törvényhozáson keresztül - hót "demokratikusan"). 

 

Én nem az emberek gondolkodásáról, vagy a lelkivilágáról beszéltem - hanem a korlátlan és ellenőrzés nélküli, egyszemélyi  hatalomról.

.

Előzmény: advocatusdiaboli (362561)