Újabb történések Várday Lepkééknél:
Várdai Tücsi és öröksége
5 órája ˇ
Amikor mellédkuporodik, végigsimítod a hátát, és kiszakad belôle egy hatalmas sóhajjal a múlt minden fájdalma. Aztán megnyugszik, kisimul. Ez Várdai Tücsi öröksége.
(Tücsi a gazdi meghalt kutyusa volt, utána jött Lepke.)

"Fú, apám, azért kemény volt az elmúlt 12 óra...
1. A lefektetés durván 40 percig tartott este. Azt találtuk ki Vándorral, hogy a jövevény az ő feje mellett alszik majd a kutyaágyban, Lepke meg ahol eddig is, az én oldalamon. Viszont, mivel S-es ágyat sikerült vennünk, gondoltam, majd ez lesz Lepkéé, Tacsi meg megkapja a régi, nagyobbacskát. Hívom Tacsit, mutatom neki az ágyat, szép lassan közeledik, már majdnem belemászik, amikor Lepke egy laza "Jééé, itt az ágyackám!"-mal beleveti magát. Mondom, basszus, oké, akkor gyere, Tacsi, te alszol az én oldalamon, és vezetem oda, szépen belemászik, de akkor látom, hogy Lepke mellettünk toporog, és nem érti, mért foglalták el a helyét. Mondom, oké, akkor maradj itt te, Lepke, gyere Tacsi, megyünk vissza, mégis ott alszol, csak kicserélem a 2 ágyat, és innentől csoportban járkáltunk oda-vissza vagy negyed órát. Az is eszembe jutott, hogy az ággyal szemben, egymás mellé pakolom őket, az fsz@ volt, mindkettő lefeküdt, de ahogy bebújtam a takaróm alá, Tacsi megjelent a fejemnél és kaparta az ágyat. Végül mindkét fekhelyet az én fejem mellé tettük, de Tacsi szerint ez túl intim volt, így kiköltözött a nappaliba a játszómatracra. Párszor kijöttem lecsekkolni, visszafogottan mosolygott a matracon. Viszont hajnalban felébredtem, és láttam, hogy csak befeküdt Lepke és közém a kiságyba."
Várdai Tücsi és öröksége
2 órája ˇ
2. Megvolt az első séta hármasban, persze végigstresszeltem az egészet. Két kutyát nem bírok el egyszerre, szóval Lepkét fennhagytam, Tacsit levittem, és odakötöztem a rácshoz. Lepkém okosan várt fenn (3 lépcsősor, 1 perc). Felfele ugyanígy csináltuk, Lepke egy álom, pontosan tudta, hogy visszajövök érte, imádom!!! <3 Kinn persze bénáztam, vettünk tegnap a Fresiben egy medium flexipórázt (25 kilóig), és ahhoz csatoltam egy olyan 2 métereset, aminek mindkét végén van kapocs, így rátehettem egy-egy kutyát. Délben már biztos jobban fog menni. De az is lehet, maradok a 2 flexinél, vagy a 2 simánál, meglátom, hogy kényelmesebb.
3. Lepke nem falja be mostanában gyorsan a tápot, lassabban eszik. Hát, azt most nem lehet, úgyhogy kézből etetek egyelőre...