Törölt nick Creative Commons License 2020.01.04 0 0 184034

Figyu, ha veszel egy tízes dugófúrót, az a tízes fafúró furatába illő dugót csinál. Kb. De ha veszel mondjuk tízes rudat, előtte szárazpróbázol :) Még lent a földön. Akár egy tesztdarabon. Nem kell sokkal kisebbnek lenni, annyira sok ragasztóhelynek sem kell maradni, emlékeim szerint nekem is elég passzos volt. Elég 1-1.5 centi mélyre besüllyesztened. Sőt, először azzal kezdd, még a földön. Ha kézből nem érzed a mélységet, vegyél mondjuk egy 10-es tiplifúró készletet (nemtom külön lehet-e kapni ilyen mélységütközőt). OBI, Praktiker biztosan tart ilyet. Én egyszer a Praktikerben vettem Bosch-készleteteket, 6-8-10-est is mert éppen akciózták, és a Bosch fafúrói elég jók. Fúrószár, mélységütköző, pár db tipli és kis ragasztó is volt a csomagokban, mindezt ~1000 Ft/csomag áron. És akkor először előfúrsz 1-1.5 centi mélyre fafúróval, az megadja a majd a rögzítő csavar furatának is a középpontját, azon a kis ponton már megfúrhatod a rögzítő csavar helyét is.

 

Persze ehhez az kell, hogy a rögzítő csavar feje, amit majd használsz az 10-es vagy kisebb legyen. Ha olyannal fúrod fel, aminek nagyobb a feje -> értelemszerűen olyan dugót (dugófúrót) kell használnod. 

 

Japán fűrészed van-e? Pl. egy ilyennel igen könnyen le tudod vágni a kiálló dugórészt, mert nagyon hajlékony a fűrész lapja, gyak. majdnem síkjában le tudod nyisszantani. Annál a kis széknél is pont a linkel fűrészt használtam, de jó akármilyen hajlékony fűrészlap is. Ezt csak azért, mert lehet létrán állva könynebb egy nagyobb darabot lefűrészelni, és csak egy kicsit csiszolni, mint az egészet lecsiszolni. Vagy akár vésővel is leszedegetheted apránként.

 

Ha javasolhatom próbáld el a földön a dugózást (tesztdarabon is jó) és azt hogy hogyan fogod eltávolítani a kiálló részt, ne a létrán állva legyen esetleg meglepi :)

Előzmény: Sike (184031)