_Picar_ Creative Commons License 2020.01.04 -4 1 357

Sziasztok! Mi idén szeptemberben jártuk autóval Spanyolországban, Santa Susanna volt az úticél (üdülőváros Barcelonától északra kb. 40km). Mi is számolgattuk a repjegy-bérautó vs. saját autó témát, kb. ugyanoda jött volna ki, viszont így hazafelé elég sok mindent tudtunk magunkkal hozni (féldisznót, gyümölcsfákat...) és azért az út maga is elég szép főleg a francicáknál és az olaszoknál.

Nekünk az út összesen 11 nap volt, így azért tudtunk érdemben pihenni/nézelődni. Szombat reggel indulás Miskolcról, este az olasz-francia határ mellett még olasz oldalon foglaltam szállást, vasárnap pedig onnan egyhuzamban mentünk le Santa Susannáig. Innentől következő vasárnap estig henyélés, strandolás, kirándulgatás. Két nap mentünk nagyobb távot: Montserrat illetve Barcelona (össze lehetett volna fűzni egy napra de az elég kimerítő). Barcelonába menet kitaláltuk, hogy nem fizetünk autópályát, olyan 1.5 óra volt így az a laza kb. 40 km, nem ajánlom...
Hétfőn indultunk haza, pár órára megálltunk Monacoban, megnéztünk 1-2 látványosabb helyet, majd átmentünk még este az olaszokhoz, ahol most Savona mellett volt szállásunk, onnan pedig másnap irány haza. 

Az autópályás fizetést mi is megszívtuk néhány helyen, a fizetőkapus megoldás drága de legalább lassú is sajnos szinte mindenhol (főleg ahol KP-val kell majomkodni). Az üzemanyag általánosságban drágább mint itthon és vannak elég kétes kutak, de végül egyikkel sem volt gond, ahol tankoltunk. A körforgalmaik tényleg borzalmasak, a legtöbb 2-3 sávos, nagyon észnél kell lenned, hogy ne tapossanak le benne a helyiek. 

Ami sajnálatos, hogy hazafelé vettük észre, hogy szinte minden oldalán kapott valamilyen sérülést az autó, egyszerűen ezek a déli népek telibe leszarják az autóikat, így lazán rádnyitják az ajtót, leviszik a sarkát, nekitolják a bevásárlókocsit stb :(

Nem mondom, hogy nem fáradtunk el, a teljes út kb. 90%-át a férjem nyomta le, nem igazán igényelte a váltást. De azt is hozzá kell tennem, hogy egy 2014-es Honda CR-V az igásló, adaptív tempomattal és sávtartóval, ami nagyon nagyon sokat segít egy ekkora táv nyugodt megtételében.