kuzzu Creative Commons License 2020.01.04 0 0 4040

Van ott minden ami kell :)

 

Egy hentes (nem a boltos, hanem aki folyamatosan dolgozik a késsel) kb 5 percenként feni a kést. 

 

Köszörűlésnél nagyon fontos, hogy sorja legyen végig az élen és azt a sorját le kell acélozni róla mielőtt vágni-dolgozni kezd vele az ember.  (hosszas acélozásnál a sorja jobbra-balra hajlik és végül lehullik) 

Tehát: megfelelő élszög kialakítása a hozzátartozó élszalaggal, ezzel eljutni a sorjáig, a sorját lefenni.

Ezután vinnie kell a szőrt az ember kezén.

 

Ha jó a kés és jó az acél, akkor egyetlen köszörüléssel 8 órán át simán lehet normában marhát csontozni vele.

Ami házikonyhán honapokat kitesz.

  

 

 

Előzmény: Fishor (4039)