kuzzu Creative Commons License 2020.01.03 0 0 4036

Kérdés, mennyire szeretnél éles kést ?

 

Amúgy fenőacél a helyes eszköz, jobb fajta, a gagyik semmit sem érnek.

Séf-szakács, hentes, fenőacélt használ.

 

A profi de egyszerű élezés 2 lépésből áll:

 

1. Valami hatékony (durvább) eszközzel kialakítani az élszöget (pl. lehet vizesköszörűvel, vagy akár vizes tál felett öblögetve kaszakővel), és ezt addig folytatni míg pici sorja képzödik végig az élen.

 

2. Fenőacéllal lefenni a köszörű által keletkezett sorját, majd a rendszeres haszálat közben időnként, ha már nem úgy vág, "simogatni" az élét. 

 

Ha már  az acéllal való fenés-simogatás nem hozza vissza a kívánt élességet, akkor újra köszörülés a

 a megfelelő élszőgre sorjára és újra acélon fenés, és ez megy míg el nem fogy a kés.

 

 

Előzmény: Fishor (4035)