advocatusdiaboli Creative Commons License 2020.01.03 0 1 362454

Nem. Nem erről van szó. Az eredménye ennek a felmérésnek szerintem BÁRMI lehetett volna, akár a kihozott ellenkezője is - akkor is azt mondanám, hogy ez nem arról szól, hogy ténylegesen ki a "világbékére veszélyes", vagy arról, hogy "mit is kell tenni a globális felmelegedés okán" - hanem csak arról, hogy a témához nem értő, és jellemzően a minimális tájékozottsági szinten sem lévő átlagember hogy vélekedik erről.

Párhuzam - vitázunk vallási topicokon egymással, hát, akkor tessék: kétezer évvel ezelőtt egy Rómában végzett közvélemény-kutatásra, amelyik azt firtatta volna, hogy létezik-e Jupiter vagy Vulcanus istenség - kb: 100% adta volna azt a választ, hogy természetesen létezik. Ebből mi derült volna ki számodra? Az, hogy akkor kétségtelenül tényleg léteznek? Hiszen - ma már - pontosan tudjuk, hogy nem léteznek, elképzelt, kitalált istenségek voltak.

 

Szakmai kérdésekről azokat kellene megkérdezni, akik kompetensek is.  A véleménye egyébként a laikusnak is fontos meg iránymutató lehet - például egy ilyen eredményből, amit ez a hivatkozott felmérés is produkált, egyértelműen levonható az a következtetés (és jogosan!!), hogy az érintettek valamit tényleg nem csinálnak jól. Sőt, még az is lehet, hogy a felmérés véletlenül tényleg helyes eredményt ad - de tényleg csak véletlenül...

Előzmény: zöldkomcsi: (362452)