szervezkedő Creative Commons License 2020.01.02 0 0 24781

Nekem volt a ház mögött egy kisebb terület, ahol mindenféle gyumolcsfa, bokrok, vadon hajtott fák voltak, alatta hyalogművelesu szőlő. Kb15-20 éven keresztül, nyirtuk,.a.fuvet, kaszáltuk, gyomirtóztuk. A fák össze vissza, a szőlőt kivágtuk csákánnyal de traktorral nem fértem be sehogy közé. Egyszer besokaltam és 2-3éve mindent kidobtam belőle. Most szűz tiszta, csak egy diófát hagytam meg benne. Íhy lett 2500m2 területem, ahová behúztam egy vízcsovet, leraktam egy másik csövet áramnak, kijelölöm a sorokat és gyumolcsfákat, csemegszőlőt teszek. Ha lesznek normális sorok, elférek traktorral és ha a szőlőben dolgozok, azon a részen +40méterrel tovább megyek a traktorral.

 

Gépesítened kell valamit neked is. Ezert irtam, hogy a kialakításkor erre is figyelj. Egy barátom a telkukon kialakított kis szőlőben rotakapal. Szerintem feleslegesen gyilkolja a talajt, de nála olyan sűrű sorkoz van, illetve ilyen gép van otthon, hogy ő így tart tisztán.

Rotakapára van különböző adapter pl fűnyíró is. Ha csapadékos és tápanyaggazdag teruleten vagy és a kaszlós megoldást valasztod, akkor esetleg ilyen iranyban is gondolkodhastz. Igaz a fűnyíró szétdarabolja a talaktakaro novenyedet, ami nem biztos hogy a legjobb.

Előzmény: Halfkey (24779)