cassano71 Creative Commons License 2020.01.01 -1 3 109275

LTN biztosan nem átjárható, nagy valószínűséggel STN sem bár ott sokkal kevesebbszer fordultam elő. Ergo igen, ki kell jönnöd, sőt ha feladott poggyászod van még azt is meg kell várnod előbb, hogy fel tudd venni és csak utána mehetsz a csatlakozó járatod check in pultjához, hogy újra feladd, aztán ugye megint szeku.   

Ha csak kézipogyóval utazol úgy jelentősen gyorsabb lehet, nem kell feladott poggyászra várni a szalagnál és újra feladni sem kell a másik járathoz.

Annyira nem kevés idő ez az egész, LTN-en én fél óra alatt attól számítva hogy kiszálltam a gépből mindig átmentem az útlevélellenőrzésen, de többször olvastam olyat hogy valakinek 1 óráig tartott ez, reggel mikor sok járat beesik tud azért tömeg lenni.

Szokták ajánlani az automata kapukat ( ezeket biometrikus útlevéllel lehet igénybe venni ), hogy úgy gyorsabb a belépés mint a megszokott módon ( immigration officer megnézi a személyidet/útleveledet és 15 - 30 sec alatt beléptet ). Pont novemberben próbáltam, nem igazán tűnt gyorsabbnak mivel egy csomóan így léptek be.

Utána állj be a check in pulthoz ugye ha van feladott, utána a szeku ahol szintén teljesen esetleges, hogy éppen mikor gyűlnek be nagyon az emberek és lassul be.

Ha végiggondolom az egészet és ha feladott is van akkor egy 3-3.5 órát biztos számolnék rá a ráhordó járat érkezési és a csatlakozó járat indulási ideje között.

Aztán lehet, hogy túlzásnak bizonyul, de az is lehet hogy még így is szaladós lesz, jobb nem centizgetni az ilyet.

Arról nem is beszélve hogy mi van ha a ráhordó járat késik ami bárhol, bármikor benne van sajnos. Szóval lehet én még 4 órát is szánnék rá, de én szeretek biztosra menni az tény. Inkább kóvályogjon az ember 1-2 órát a duty free-ben, abból nagy baj nincs, mint hogy lekésse a gépet.

Előzmény: media11 (109273)