Skizoid
1998.05.28
|
|
0 0
63
|
Szia tlaci A gázkamráktól én se félek, azt én sem hiszem, hogy a MIÉP bevezetné, meg amúgy sem vagyok érintve (hacsak egy negyedízigleni román felmenő nem számít rosszpontnak). De én már egy Horthy stílusú szigorúan tekintélyelvű államban sem érezném jól magam. Sajnálom, én abban hiszek, hogy az emberek akkor cselekszenek több jót, ha több van nekik megengedve, feltéve persze egy bizonyos kultúrális küszöb átlépését. Amit szerintem Magyarország lassan-lassan átlép. Az a baj, hogy a MIÉP reménytelenül XIX. századi maradt, és ez baj. Ha egyszer beledobtunk a teába egy kockacukrot és megkavartuk, akkor attól, hogy visszafelé kavargatjuk, még nem áll össze a feloldódott cukor újra kockacukorrá.
Ami az általad feltételezett Fidesz támadást illeti az SzDSz részéről: ha olvasol pl. Magyar Hírlapot, abból láthatod, hogy az SzDSz inkább abban reménykedik, hogy a Fidesz nem felejtette még el teljesen a liberális értékrendszert, amire annak idején épült. Ha előre fikázó hangvételű cikket olvastál valahol, az feltehetőleg MSZP-s volt.
Az MSZP-SzDSz koalícióról: szerintem te is tudod, hogy az SzDSz két dolog miatt ment bele: az egyik, hogy beleszólása legyen a hatalomba (ez minden párt célja), másrészt, hogy visszafogja a szocikat, ami részben sikerült is nekik. Hidd el, sokkal rosszabbul jártunk volna, ha az MSZP egyedül kormányoz. Skizoid
|
|