hörpölin Creative Commons License 2020.01.01 -1 4 70515

Szia ValamiV2!

 

Üdvözöllek én is itt a fórumon és boldog új évet is kívánok, de nem csak neked, hanem minden itteni olvasónak! :-)

 

A világért nem szeretnék beleszólni a dolgodba (kibicként mégis megteszem most), de meg sem fordult a fejetekben, hogy a gyerekekkel együtt teljesítsétek a kéktúrát? Én sem egyedül jártam végig az Országos Kéktúrát, hanem a fiammal. 12 éves volt, amikor elkezdtük és 15, amikor befejeztük, és csak most látom, amikor már lassan 30 lesz a kölyök, hogy mennyit adott neki a kéktúrázás mind kitartásban, mind pedig világnézetben, a környezethez való viszonyulásban.

 

Ahogy írod, a legkisebb komfortzónája most valahol 5-6 km környékén ér véget, úgy saccolom, az életkora is nagyjából ennyi lehet. Nem tudom, hallottál-e róla, de létezik a Gyermek Kéktúra is, saját tájegységi jelvényekkel, amit akkor kaphat meg a gyerek, ha 50 km-t legyalogol a pecsételőhelyek között az adott tájegységben. A "nagy" Gyermek Kéktúra jelvény, ami majdnem ugyanolyan, mint a teljes teljesítésért járó, az pedig már 300 km igazolt legyaloglása után jár.

 

Tapasztalatom szerint a jelvények nagy vonzerőt jelentenek a gyerekeknek, és gyorsan sikerélményhez is jutnak vele, hiszen 50 km gyorsan összejőn, néhány túra és már lehet is igényelni az első jelvényt! Ezt gyorsan meg is lehet kapni, ha egy hétfő délután megkeresitek a Mindig Morcos Kéktúra Ellenőröket (MMKE) az MTSZ központjában, gyorsan igazolják a teljesítést és minimális adminisztráció után már kézhez is kapják a gyerekek a jelvény(eke)t! Akár személyes gratulációval és jelvényátadással is fűszerezve.

 

Persze tudom, hogy könnyen beszélek, hiszen egy gyerekkel sokkal könnyebb túrázni, mint néggyel, de talán egy-két év múlva, amikor már mind a négy gyerkőc hadrafogható lesz hosszútávú túrázás szempontjából, már bánni fogjátok, hogy nem voltak veletek az első kilométereken is!

 

Szóval még egyszer: üdv a fórumon, és maradj is velünk! És ne haragudj, hogy beleugattam egy olyan dologba, amihez semmi közöm. :-)

Előzmény: ValamiV2 (70514)