oozoltan Creative Commons License 2019.12.31 -1 3 54216

 

Abszolút egyetértek mindenben Veled! Sajnos ugyanezt látom én is manapság egyre jobban terjedni...

 

Első körben szándékosan nem fogok név szerint említeni senkit, mert "gerinces" társadalmunkban, mindenkinek csak és kizárólag joga van, kötelesség / felelősség érzete semmi, még a fogalmat sem ismerik, s aztán nem szeretnék bíróságra járni becsületsértésért csak azért mert név szerint leírtam, hogy ki milyen aljasságokat csinál, ki hogyan basz át másokat. Tükörbe senki sem hajlandó nézni. Abban az átkosnak nevezett korszakban, legalább leszegett fejjel elkullogott az illető miután kiderültek a görénységei.

 

Az aranyérmes hiénádról hallottam, sőt személy szerint is ismerem, aki az összes idős amatőrt "barátja" -ként ismeri s aztán fényképpel begyűjti az özvegyektől a "szegény barátjá" -nak "kölcsönadott" rádiókat, amelyeket aztán jó pénzért megpróbál valahol értékesíteni. Annyit tudni lehet róla, hogy a maga szakmájában egy elismert szakember s a nem kevés nyugdíját próbálja kiegészíteni ilyen-olyan "mellékessel". Velem is bepróbálkozott egyszer egy aljas módon. Gondoltam én hülye, hogy ennyire nem lesz szarrágó velem. Három rádió alkatrészt gondoltam tőle venni, egyezkedtünk 4000 Ft -ra s végére bepróbálkozott, hogy ugyan fizessek már érte 10e -et, mert egyrészről egy másik emberke - egyik külön "imádott" nepperünk akinek mindig van mindene, természetesen "működő" -  egy másik fórumon darabját 3500 -ért árulja (emberem 2000 -et kért elsőre / db), másrészről pedig egy roncs rádiót annyira olcsón odaadott nekem fél évvel azelőtt.... A pofám leszakadt amikor olvastam az email-jét...

Ezt a fényképes trükkjét sajnos már nem egy embertől hallottam vissza, mind olyanoktól akiket megbízhatónak tartok, Te sajnos +1 vagy a sorban ezzel a hírrel... Viszont az első aki leírta :):):):)

 

A másik ilyen "hajléktalan" - aki állítólag szintén a szakmájában elismert szakember volt - rendszeresen árulgat a Puskás-ban. Egy helyiségben vele árul egy idős hölgyemény aki a férje hagyatékát próbálja pénzzé tenni. Nepperünk, akinek szintén nem kenyérre kell a Puskás bevétele, meghallja, hogy az idős hölgynél valaki alkudozik valamire. Rögtön ott terem s felajánlja, hogy ő kettőt ad 15e -ért. Nehogy a hölgytől vegyen valaki, hanem tőle. De ez csak egy eset a sok közül amit az illető csinál. Mindenkire megpróbál minden szart rátukmálni, nem lehet úgy bemenni abban a helyiségbe, hogy hiénaként le ne csapjon az öreg az illetőre. Hányadék... Egyszer-kétszer én is megpróbáltam árulni ott... Rögtön le is csapott rám, körbe szaglászta a dolgaimat - egyáltalán nem voltam versenytárs neki - elsőre leszarozta a dolgaimat aztán meg megpróbált rám tukmálni mindenféle szart s nem vette a lapot, hogy nem akarok olyasmiket vásárolni, tőle meg főleg nem is fogok... Erőszakos árulgatásból jeles, a kisebbség is csak tanulhatna tőle.

Természetesen a terem összes asztalát megpróbálja összeszedni s úgy osztogatja a parancsokat mintha az övé lenne ott minden. Egyik alkalommal nem sok hiányzott, hogy nyakon vágjam, de nem én voltam az első akinek viszketett a tenyere...

 

De ezek a fentiek csak a jéghegy csúcsa. Van olyan eset is amikor az egyik vidéki börze alkalmával egyik cimborámtól kikönyörgött az egyik itteni "ügyeskedő" valami cuccost amit a cimborám hibásnak árult, s kb fél óra múlva az illető nepper "természetesen működő" készülékként adta tovább 5m -el odébb 3x -ros áron...

 

Az idők változnak, ami 30-40 évvel ezelőtt volt, az akkor volt viszont 2019/2020 -ban most van. Nem sok értelmét látom annak, hogy azon sajnálkozzunk, hogy anno valakinek ennyi volt a fizuja s egy jobb rádió meg annyiba került. Az akkor volt, most meg most van. Tény, hogy anno sokkal másabbak voltak a viszonyok. Egy öreg vevőt én is két havi fizumért vettem meg anno. Az akkor volt,most meg most van.  Alkalmazkodni kell, de nem tisztességtelenül. Mostanság egyre jobban az ügyeskedő nepperek kezdenek többségbe kerülni akik gátlástalanul át akarnak baszni mindenkit s még nekik áll feljebb ha kiderül a turpisságuk s így aztán könnyen alakul ki az a helyzet amit Te is HA5OPI írtál, hogy "hogy az van hülyének tartva akit átvernek, nem pedig az van patkánynak tartva aki átverte"

Igen sajnos manapság sokkal inkább az eladót kell megnézni s nem az árut. Van akitől vakon meg merek bármit is venni, van akinek meg pénzért sem adok semmit.

 

Kedves vitapartnered a büdös életben nem fogja érteni, hogy miről is beszélsz. Az ő szintje kimerül mások nagyképű kioktatásában, a segítségért forduló kezdők elzavarásába a guglihoz és a "fogadatlan prókátor" kiabálásában. Igen, Alnibell elkövetett egy hibát, hogy megbízott a magyar HAM közösségben... Nem kellett volna, de reméljük tanult az esetből :) Vitapartnered képtelen a tükörbe nézni, hogy mások milyen tükröt mutatnak neki, csak másokat oktat ki, irigyli a másik diplomáját, Ne süllyedj le az ő szintjére, nem fogja megérteni. De természetesen neki is van létjogosultsága ebben a világban: példa, hogy milyenek NE legyünk!!

 

BUÉK!

Zoltán

 

 

 

 

Előzmény: HA5OPI (54209)