Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2019.12.29 -1 0 70494

Egyetértek, de a következő szempontok alapján én a zsámbéki nyomvonalat támogatom.

 

Biatorbágy, Herceghalom térsége központi raktárakkal van tele. Tehát innen jelentős kamionforgalom indul. Pilisvörösváron van a Liegl Dachser, szintén depo és kamion terminál. Ha Budakeszitől indítjuk az M0át és rohadt drágán átfúrjuk magunkat a hegyek alatt, továbbá a Középső és az Alsó-Jegenyevölgyön keresztül bukkanunk felszínre, akkor frankón minimum 1200 kamionnyi forgalmat hozunk be kertvárosi övezetbe.  Ez egy.

 

Kettő

 

A Budakeszi út áldatlan állapota egyáltalán nem a dél-északi átmenő forgalom miatt olyan cudar Én egyrészt munka, másrészt vásárlás miatt volt hogy napi szinten, ma meg már ritkábban, de járom ezt az utat és a Szépjuhásznén elenyésző a forgalom, ami van, az mind be Pestre megy. Ennek egy része zsámbéki medence településeiről érkező forgalom ami azért jön erre, mert erre ingyen van másrészt még mindig jobb erre jönni irányban, mint a perbáli úton lemenni az 1esre. Ha nekik közelebb lenne a nullás, akkor be se jönnének Budakeszire., illetve megfelelő méretű parkolók kialakításával rá lehetne ültetni őket a Délibe sőt hosszabb távon gondolkodva akár a Fradiba is tartó vonatokra akár Vörösváron, akár Bicskén. 

 

Én úgy gondolom, hogy föld alá vinni forgalmat nem jelent környezetvédelmi megoldást, ugyanis az alagútból ki kell hozni a kipuffogógázt. A szellőzők a nyomvonal mentén pont lakott területekre vinnék az emissziót. Ráadásul a hegyvonulat belváros felé eső részén, ahonnan a szélcsatorna szépen rá fogja fújni a városra. Kiváló lesz. És akkor még arról nem is beszéltem, hogy ugye milyen ritka jelenség a dugó a már meglevő M0án balesetek miatt... hogy az milyen frankó lesz, beszorulni a hegy alá netán úgy, hogy egy kamion kigyullad. jó könnyű lesz onnan a mentés.

 

Azonkívül a szentségit neki, a minap csatangoltam a Hármashatárhegyen a Guckler Károly ösvényen. Totál eltűnt az erdő a végéről... teljesen beépült kész luxus sziget. Mégis meddig fogjuk kivágni a város tüdejét?  A Jegenye-völgy családok számára jelenti a kikapcsolódást, még nem voltam ott úgy, hogy ne lett volna tele hétvégén. Most ide vigyük be az M0ást. hát nagy ötlet, mit ne mondjak.