Carina_S Creative Commons License 2019.12.24 0 0 29355

Nem tévesztem össze, van jogosítványom, tudom hogy ötféle kategória és útburkolati jel van a kerékpárosok közlekedésére, a "Kerékpáros nyom", a "Nyitott kerékpársáv", a "Zárt kerékpársáv", a "Kerékpárút", és a "Gyalog- és kerékpárút". Csak annak nem néztem utána, hogy a kerékpáros nyomon lehet-e várakozni, vagy sem. A többire vonatkozó szabályt pontosan ismerem.

 

Egyébként ez egy öszvér megoldás: úgy született meg, hogy felfigyeltek arra, hogy ezen az úton a kerékpárosok rendszeresen szabályszegő módon szembementek az egyirányú forgalmú út kijelölt forgalmi irányával, azért, mert az ebben az utcában lévő nagy áruforgalmú piactér és boltsorról rövidebb úton akartak hazajutni, amely útlerövidítés ez esetben 600 m kerülő kivágását jelenti a szabályos útvonalhoz képest, ezért aztán döntöttek arról, hogy ha már ez a rendellenes forgalmi közlekedési irány a kerékpárosok részéről -- ki nem mondottan -- "igényelt" egyfajta forgalmi irány-igényről árulkodik, akkor ezt szabályossá teszik nekik úgy, hogy felfestették nekik a kerékpáros nyom útburkolati jelét. Így most a kerékpárosok az autós forgalom irányával szemben is szabályosan tudnak visszafelé közlekedni, baj "csak" abból származhat, hogyha a kerékpáros nyomon autók parkolnak, és ezzel a többi autót bekényszerítik a bal oldali kerékpáros nyom belső felébe, ami miatt viszont a kerékpárosok nem férnek el ilyenkor a részükre létrehozott kerékpáros nyomokban (a jobb oldaliban az ott parkoló autók miatt, a bal oldaliban pedig az oda haladás közben bekényszerülő forgalomban részt vevő autók miatt.

 

Emiatt én úgy gondolom, hogy ezzel egy komoly baleseti veszélyforrást hoztak itt létre -- (akaratukon kívül) -- , mivel a piactér állandóan nagy kereskedelmi forgalma miatt az erre az útra rátérő, és az erről az útról visszaútban távozó forgalom is nagy, mind autósforgalmi, mind pedig kerékpáros forgalmi szinten!

Előzmény: Mr Reacher (29354)