FBLLMAG Creative Commons License 2019.12.24 0 0 34665

Jut azon keresztül is. Nálam 1 - 2 évet nem használt Solitaire esetében történt meg, hogy beletettem az akkut és nem ment. De én ismertem, hogy 2 probléma lehetséges, vagy az oxidáció, amiről írtok, vagy az összement rugó. A rugó nem mehetett össze, mert nem volt benne akku (ha lett volna, csak kicsit szét kellet volna húzni), a csúszkás felület sem gond. Le kell a fejét csavarni, és oldal irányba mozgatni a azt a fehér elektromos fejegységet. Pár csavarás után a led / égő életre kel. Ha villogott, akkor a rugó nem nyomta eléggé az elemeket / akkukat. Csak szét kellett volna csak kicsit húzni (kivehető ez is). Minimális az olyan meghibásodás, hogy ne lehessen tovább használni a lámpát. A régiekben pl tartalék égő volt a lámpa talpában, és 2 db -jával is lehetett venni.

 

Az alkáli elem a hónapok alatt kifolyhat, ezért nem tartom a lámpáimban, de szükség esetén használhatók. A videókban a sav már meg is van száradva, tehát lehet, hogy 1 évig rá sem volt nézve a lámpára. De ekkor is kiszedhető, megtakarítható a lámpa teste (én a régebbi modellek alkatrészeit is fel tudnám használni).

 

A XL sorozatra írták, hogy lemerül az elem benne. Naná, hiszen elektromos kapcsolású. Pár tized, század mA a fogyasztása. Óránként. 1 nap 24 óra, 1 hónap 720 óra, 1 év 8640 óra. A 750 mAh -ás akku persze, hogy lemerül, ha 0,1 mA a fogyasztása óránként. Ez volt 2011 -ben. Ma az Olight 0,02 mA -rt fogyaszt óránként, és vannak lámpák, amik 0,3 mA -rt fogyasztanak (pl. Klarus), tehát szerintem nincs gond. Ha nem használom, ki kell venni az akkukat, vagy legalább 1 db akkut.

 

 

 

 

Előzmény: ...slr... (34664)