tanárnéni kedvence Creative Commons License 2019.12.23 0 0 232216

Ha nem csinálják elég sokáig elég sokan minden közlekedőre kiterjedően az ellenőrzést-büntetést, akkor nem lesz kellő eredménye. Egyelőre esőben-hidegben belátható üres úton én is hajlamos vagyok nem veszélyes módon szabályt szegni.

Ahol a bringás szabálytalanul, de veszélytelenül és zavarás nélkül átment a piroson (3:50-), egy gyalogos jött szemben, és ketten vészvillogóztak a sávjában. Az egyik „vérszállítás” - nekik egyébként szabad? (1) Hasonló helyzetben én a kerékpáros helyében, ha van értelme, jelzek jobbra, felteszem a járdára a kerékpárt, eltolom a zebra mellett, és vissza a sávba - ez szerintem teljesen szabályos, de pár másodperccel lassabb. Mivel semmivel nem tartom társadalmilag hasznosabbnak a saját eljárásom, nem tudom hibáztatni a jelenetben szereplő kerékpárost.

Azt is marhaságnak tartom, hogy az autóban ülő gyermekek enyhítő körülményt jelentenek. Akkor mindjárt azt is mentsük fel, akit telefonon hív a gyereke, és  emiatt okoz balesetet, vagy épp a gyerekért megy záróvonalon. :)

 

Az első üldözéshez: Szabad a szabálytalanul közlekedőt 2 rendőri(?) járművel üldözni, elkövetve ugyanazokat a szabálytalanságokat?  (2)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (232215)