rebkaaa Creative Commons License 2019.12.22 0 0 75

Köszi. Nagyon örülök, hogy írtál. Már kezdtem elbizonytalanodni...

Nem gondolom magunkat beszarinak, minden télen ázsiai országokat járok egyedül vagy egyik barátnőmmel, de ezekben az országokban még amikor azt gondoljuk, hogy a világ végére keveredtünk is mindenhonnan fillérekért és könnyedén eljutunk A- ból B-be, mert ott a helyieknek szánt tömegközlekedés és kérdezek

Elkezdtem viszont körbejárni a dolgokat, árak vannak rendesen.Nem tudom,én a bookingon olcsó szállást még csak megközelítőleg sem találok sem Muscat- ban, sem máshol. 

Nincs is hostel,Oman nem a hátizsákos túristákra van berendezkedve.  Nekem az olcsó szállás 2-4000ft/ fő max. Ha a sivatagban szeretnék 1 éjszakát kinn aludni+ vigyenek is valamerre, az min. 50-60.000 ft/ fő. 

szóval át kell kalkulálni a programot, hogy merre menjünk, csak olyan helyre amiket magunk is meg tudunk közelíteni.

Sátrazás nem játszik, wizz kézimotyóval útazunk, semmi plusz dolgot nem viszünk.

Inkább több helyen aludnánk. Ebben szeretném a segítséget kérni, egy ésszerű útiterv kialakításához.

Dubai semmilyen szinten nem izgat bennünket, viszont Abu Dhabit meg szeretnénk nézni, ezért most úgy gondolom, hogy érkezés után másnap  elbuszoznánk oda és 3.4. nap innen Salam Air- el 24.000ft- ért elrepülnénk Muscat- ba, hogy egy kicsit gyorsítsunk az odajutáson. Így Oman- ban kell kocsit bérelni.

Muscatban hány éjszaka lenne ideális ha a távolabbi látnivalóknál inkább ott aludnánk? Hol érdemes továbbá megszállni? Nagyjából mik fűzhetők fel egy útvonalra? Sur akkor az egyik kiindulopont, köszi hogy írtad.

Maps.me vagy egyéb offline térképen jól követhetők- az útak, könnyen megtalálhatók- e a híresebb wadi-khoz vezető mellék útak

A túra útak vannak valamennyire jelezve vagy valami telefonos térképpel nem lehet eltévedni? 

A Grand Canyon kérdéses akkor, hogy mivel? hol van a legszebb részei? 

 A teknős partról olvastam még. Érdemes oda ellátogatni vagy februárban nem?

Internetet hogyan használtok ott? Van sok helyen WiFi? 

Na nem mintha net- en akarnék lógni,csak a gyerekeimmel szeretnék komunikálni. 

 

 

 

 

Előzmény: szilisofor (74)