Dettixx Creative Commons License 2019.12.19 0 0 118912

Szia.  Kiscsillag rakta fel még 2017-ben.

 

Tegnap hajnalban értünk haza a Caribbean World Resort Soma Bay-ből. Készítettem egy beszámolót róla, amit ide is felteszek.

 

 

Caribbean World Resort Soma Bay  5*

 

2017. július 23 – 30.

Kartago Tours

(Negyedik egyiptomi út)

Mivel viszonylag kevés infot találtam erről a szállodáról, ezért próbálok egy átfogóbb leírást készíteni.

 

A szálloda Soma Bay-en található, Hurghadától kb. 50 km-re, a Makadi öböltől 15 km-re. A transzfer kb. 1 óra volt a repülőtérről.

Ebbe a szállodába társasággal mentünk, négy db. kétszemélyes szobát béreltünk. Mivel a szálloda teltházas volt, ezért nem tudtak minket egymás melletti szobákba elhelyezni, de ez egyáltalán nem okozott problémát.

Szálloda, medencék

A szálloda nagy területen fekszik, de könnyen körbejárható, és ha az ember megismeri, minden nagyon könnyen rövid utakon megközelíthető. Küllemében tekintve a szálloda gyönyörű, csodálatos parkokkal és kertekkel. Az épületek egyforma narancssárgás színűek, kétemeletesek. A tenger felé U alakú az egész, középen nagy medencével. A recepció és a főétterem  egymás mellett van a bejáratnál, a tengertől kb. 400 méterre. Az épületek a medencét körül ölelve két sorban helyezkednek el. A szobák a szokottnál nagyobb méretűek, erkéllyel vagy terasszal. A tengerparthoz közel található egy kisebb medence, amiben aqupark van. A medencében nem sokat fürödtünk, bár nagyon kellemes. A vize nagyon tiszta, egyik vége sekélyebb, benne kiülős részekkel. Benne bár nincs, de nem is hiányzott, mivel közvetlenül mellette található a medencebár.

 

Étkezés

Talán ez a leggyengébb pont, de egyiptomi viszonylatban még így is jónak számít. Ami különlegességnek számít, az az, hogy a főétterem előtti téren minden este grilleztek valami finomat, volt, hogy többfélét is. Itt osztják a felszeletelt dinnyéket, gyümölcsöket, ill. néha itt sütik a fánkokat frissen.

Van az étteremben külön gyereksarok, gyermek menüvel. Itt a gyerekeknek rajzfilmeket vetítenek, amíg  a szülők esznek.

Egy héten egyszer mindenki elmehet vagy az arab, vagy az olasz étterembe. Mi az arab éttermet választottuk. Nagyon finom parázson sült csirkecombot és koftát (marhahúsból készült fasírtszerűség) tálaltak helyben kemencében sütött pitával, mártogatósokkal, salátákkal. Hozzá rosé bort kínáltak.

 

 

Kb 6-7 bár található a szokásos helyi italokkal és koktélokkal.

 

Tengerpart

Ez a leggyönyörűbb tengerpart, amivel eddig valaha találkoztam. Finomhomokos, hosszan elnyúló, lassan mélyülő és kristálytiszta. Akik nem tudnak úszni, itt azok is biztonságban érzik magukat. A part pálmafákkal körülvett, teljesen tiszta. Igaz, az élővilág nagyon szegényes –amit tudtunk is előre-, de azért van egy kis nézelődni való. A molóknál a középső lejáróval szemben van egy kicsike zátony, tőle kb. 10 méterre jobbra 1-2 kisebb. A kis korallzátonyoknál sok szép hal él. Pillangóhalak, sügérek, néhány bohóc, picasso. Láttunk ott egy nagy, kb. 4 kilós Napoleont, meg a korallok között megbúvó murénát is.

 

Fakultatív program

Nagyobb látnivalóért elmentünk Sharm El Naga-ra az iroda szervezésében. Olyan gyönyörű korallzátonyt még soha nem láttam, beleértve a Giftunt is. Itt már a térdig érő vízben is rengeteg hal úszkál, pár méterrel beljebb meg a nemrégen felfedezett hatalmas zátony.

Ez a kirándulás buszos, a parton finom ebédet kaptunk.

Életem nagy vágya is teljesült itt: kipróbáltam az into-merülést. Óriási élmény volt!

 

Vásárlás

A szálloda területén van vásárlási lehetőség. Árulnak cipőket, táskákat, van ékszerüzlet, (nem arany és nem igazi márkás órákkal) többféle bazáros, parfüméria, gyógyszertár. De az árakkal nagyon elszálltak. Mivel monopolhelyzetben van itt minden árus, ezért alkudni sem nagyon engednek. Ha valaki vásárolni szeretne, érdemes bemenni a városba, akár fakultatív program keretében is.

Animáció

Mi ugyan nem vettünk részt a programokon, de nagyon lelkes az animátorcsapat, látszik, hogy élvezettel szórakoztatják az embereket.  Esténként pedig színvonalas programok vannak a gyerekeknek.

Összegzés:

Nagyon jól éreztük magunkat. Mindenki kedves, barátságos. A szálloda igazi gyerekbarát, ezért is sok kisgyermekes család választja nyaralása helyszínéül.

Szívesen visszamennék ide bármikor.

 

Előzmény: carapelli (118910)