advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.18 -1 1 361544

Gondolom az nem véletlen, hogy az illegális pálinkafőzést kihagytad...

Az LPG-t amúgy természetesen sehogy sem fogod tölteni a földház-hálózatról, az a CNG ugyebár...

 

És nem arról van szó, hogy mi mennyire könnyű, hanem arról, amiről korábban beszéltünk. Bizonyos adóbevételekre az államnak a működéséhez szüksége van, és slussz. Hogy ezt miként szerzi be - az lehet döntés kérdése (de nyilván oda kell figyelnie a külvilágra is ilyenkor, ki ne csússzon a végén aztán minden a markából). 

Döntés kérdése azt mondani, hogy miután áttértünk elektromos autókra, nem foglalkozunk többet azzal, hogy ki hol és milyen módon termelt/beszerzett energiával töltögeti azt - megtehető. Szólnak mellette és ellene is érvek, nem is vitás.

Ám azt a pénzt, ami így kicsúszik az államkasszából - azt akkor be kell szerezni más úton. Akár másoktól is - ez is döntés kérdése.

 

Van egy olyan érzésem egyébként, hogy ez nem a szorosan vett közeljövő problémája lesz, a hurráoptimizmusod ellenére szerintem az EV penetráció meglehetősen rövid időn belül bele fog ütközni a realitások falaiba. De ha nem így lesz, ha tévedtem - el fogom ismerni, előre megígérem. Amúgy magam is alig várom, hogy vehessen végre egy értelmes, használható elektromos autót - de egyelőre ilyet nem látok a kínálatban sehol sem, és biztos vagyok abban, hogy még egy ideig nem is fogok.

Előzmény: Auralianus (361539)