zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361542

Ugyanakkor Mexikóban (meg általában sok harmadik világbeli lepukkantabb országban) ettől függetlenül borzasztó könnyű fegyverhez jutni, ugyanakkor a hatóságok meg (ellentétben az USA hatóságaival) elképesztő mértékben korruptak és inkompetensek

 

Na várjál! Saját családját lemészároló viszont a sötét Afganisztánban is ritkább mint a civilizált országokban. Ami olyan, hogy személyiségzavar sejthető mögötte olyan hírt leggyakrabban az usa-ból kapunk.

 

Megint jól érvelsz, de nincs most igazad.:

 

Azt is tegyük hozzá, hogy ahol legálisan is sok a fegyver - ott illegálisan is könnyű ahhoz hozzájutni (gondoljunk bele, ahol szinte minden betörésnél, de még akár kocsilopásnál is a zsákmány része lesz/lehet egy-két pisztoly-puska is, ott tele lesz a feketepiac is padlásig fegyverrel).

 

Egyszerűen arról van szó, hogy ahol van tömeges társadalmi igény akármire, drogra, prostitucióra, akármire, fegyverre is ott van is, vagy így vagy úgy vagy amúgy de van. Az usa szerintem okosan nem is próbálja visszaszorítani a törvény erejével, mert igény van rá. Itt azért tehető meg mert igény sincs rá.

 

Erre klickeltem a + -t. (-:

 

Én egyébként amúgy kedvelem (mint műszaki eszközöket, szépen megmunkált, masszív mechanikákat) a fegyvereket, de ettől függetlenül meggyőződésem, hogy egészséges, normális társadalomban semmi helyük, nincs szükség rájuk, ami önvédelemre mégis szükség van/lehet, azt igenis meg lehet oldani nem halálos traumatikus eszközökkel is.

 

Előzmény: advocatusdiaboli (361538)