Shangri-La Creative Commons License 2019.12.17 0 0 2227

Na, vasárnap voltam Ludwigozni. :-) Kicsit másképp alakult, mint ahogy korábban elterveztem, de végül így lett jó. Már előbb akartam menni, de mindig megcsúsztam az egyéb programokkal, és bennem egy 18 órás zárás volt, ezért halasztottam.

 

Most úgy terveztem, hogy  délelőtti program kb. fél egyig, benézek pár boltba a KöKin, haza ebéd, aztán irány a Ludwig.

 

Ezzel szemben a "délelőtti" program fél kettőig tartott, gondoltam a csökkentett boltos program után egy gyors ebéd a Kökin, aztán haza (a jegy nem volt nálam) és Ludwig. A gyors ebédből több mint egy óra lett, mivel az önkiszolgálónak hitt kajálda nem az volt, 3 óra körül jöttem el, kb. negyed óra hazáig.

 

Otthon bekapcsoltam a laptopot, hogy megnézzem a Ludwig nyitvatartását, érdemes-e elindulni? Kiderült, hogy csak az állandó kiállítás van 6-ig, a másik kettő 8-ig. ÉS!!! Hát tárlatvezetés 16 órától a Mintázat és dekoráció kiállításon!!! Kb. fél óra tőlünk a Müpa/Ludwig, gyors indulás, 4 óra előtt pár perccel estem be a pénztárhoz, pont időre a tárlatvezetésre!

 

Azt hittem többen lesznek, de csak öten voltunk. (A kiállításról majd később.) A vezetés kb. egy óra volt, utána felmentem az állandó kiállításra rákészülni egy kicsit*, majd egy kávé és kóla a büfében után végignéztem a második emeleti kiállítást (Short List 2019), majd a végén még egy kicsit visszamentem a Mintára...

 

*Szóval rákészülés. A múlt héten voltam a Trafóban egy Frenák Pál társulat kortárs tánc előadáson, a Cage bemutatója volt, utána beszélgetés a művészekkel. Utána váltottam pár szót Palival :D, akkor mondta, hogy január 17-én lesznek a Müpában. A jegyvételt eredetileg a Ludwigos látogatással akartam összekötni, de szombaton az Allee-ban szúrtam ki (pedig már vagy tucatszor láttam), hogy van Müpa jegyárusítás, ott vettem meg. És mivel van újabb Müpa jegy, így van újabb Ludwigos is. És lesz tárlatvezetés a Westkunst - Ostkunst kiállításra is, idén még 22-én és 29-én is. Még nem tudom, melyik nap megyek, lehet hogy jön ismerős is (még rá kell beszélni, de ő is vett jegyet a Frenákra). Nekem a 29 a logikusabb, mert aznapra van a Müpa jegyem (Péterfy Bori).

 

Itt vannak a kiállítások a tárlatvezetésekkel:

 

https://www.ludwigmuseum.hu/kiallitasok

 

 

 

Előzmény: Magdolnna (2221)