Mister V. Creative Commons License 2019.12.17 0 1 17063

A reklám FB-n nem biztos, hogy jó megoldás, hiszen ott a többség "hétköznapi" emberként van fent és nem biztos, hogy tudatni szeretné másokkal, hogy ilyen rendezvényre megy. Egyrészt ez a probléma, másrészt sokan reklámblokkolót használnak (én is) és mint reklám akkor elő sem jönne, igaz bár divattá vált, mégsincs mindenkinek FB-je, ahogy nekem sem, tehát ami ott van hirdetve, arról én nem is tudok, sokszor az esemény megtekintéséhez is regisztráció szükséges.

 

A Fetlife, Fetster nevű oldalakon viszont a valós célközönség van, én is ott szoktam rálelni a programokra, infókra.

 

 

Rossz időpont? Mihez képest? Aki hétvégén is melózik, annak lehet pont a péntek jobb... bár pl. a szilveszter előtti olyan szempontból nem jó döntés, hogy így egyesek nem tudnak rápihenni az ünnepre.

 

 

Létszám: Az utóbbi időben havi szinten tartott fétisparti sorozaton épp elegen voltak, talán a legutolsón nem, mert másnap volt a nagy buli. Nem biztos, hogy 50-60 embernél több kell, csak sajnos nőneműekből lehetne igazán több is.

 

Vegyes zene: Hááááát... az hogy vegyes, erős túlzás. Én jelentkeztem a szervezőnél, mint DJ, hogy kicsit színesítsem a palettát Trance és Dance műfajokkal, de az volt a válasz, hogy nekik van egy "kemény vonalas" elképzelésük és ezért nem szívesen engednének be más műfajokat a bulijaikra. Hát nekem az egész éjszakás Freedom elő-fétispartis buliból ha 2-3 szám volt, ami az én ízlésvilágom, akkor sokat mondok... és sajnos az ismerőseim is hasonlóan vélekednek. Nem értem, miért kell eröltetni azt, amit csak eltűr az ember. Igaz a 10 évvel ezelőtti rock és metál zene helyett ez a techno jelleg kicsit már haladás, de miért kell ehhez ragaszkodni???

Miért kell a fétis vagy BDSM témát a kemény (nem mindenki által fogyasztható) zenével párosítani? Egy Aqua - Barbie Girl szám is oda illő, hiszen sokan (travik, crossdresserek) is jelen vannak rózsaszínben, csipkében, akik ruhájához ez a szám/műfaj is menne?!

 

A legutóbbi fétispartin volt "vegyes" zene, ahol a Hupikék törpikék, Dune, Kraftwerk, ... keveredett, de nem szép átmenettel, nem keverve, hanem mint egy tök amatőr 2 kazettás magnóval amit talál, azt játsza le. 2 számonként kiürült a tánctér a vegyesnél, akkora műfajváltások voltak... az összes többi teremben meg a kemény zenék egy kaptafára.

Mint a lovak: szemellenzősek a szervezők. Feelinget akarnak teremteni, de nem veszik észre, hogy rossz az irány.

A buli után kaptam egy kérdőívet a szervezőktől, ám abban sem volt benne, hogy milyen zenére lenne leginkább igény, pedig ha ez szavazásra kerülne, szerintem 70% leszavazná a mostani műfajokat.

 

Átöltözés: Én többnyire latexben megyek, föléöltözve öltönnyel. Igaz, így veszít a fényéből, de egy catsuitot wc-ben felvenni nem épp egyszerű, itthon is jó 10-15 perc. Ám a legtöbb helyen csak egy kis luk szolgál öltözésre.

 

Bemutatók: Szintén a legutóbbi fétispartis tapasztalat: 3-4 ember állt neki megkötözni egy-egy csajt, majd amint végzett, kicsomózni. Volt aki ezt akár 40 percig is húzta. A többség az elsőt még megnézte, mert látta, hogy készül valami, de amint végzett, a közönség is elkolbászolt és a többi fellépőt talán 10-20 ember nézte, a többiek csak ott voltak, hiszen ott volt ülőhely. Én magam sem a műsorokért megyek, mert sem a kötözés, sem a másik szétverése nem vonz. Ellenben alázós, csicskáztatós, talpnyalós, medical műsorokat szívesen végignéznék, de ilyen ugye nincs soha. Vagy pl. sok kutyamaszkos ember volt legutóbb is, lehetett volna spontán kutyás játékokat játszani velük: hozd ide, pitizz, stb., de csak a kötél és a korbács az, ami a BDSM-ből megragadt a magyar közösségben, a dominancia, szubmisszivitás pedig kimaradt.

 

Limitált létszám: Jó trükk, mert "vedd meg a jegyet, nehogy lemaradj", de igazából nem is annyira limitálás, csupán így lehet azt mondani, hogy már csak alig pár darab maradt és ezáltal (mert nem tudja a vendég, hogy összesen mennyi jegyből) 1 hónappal a rendezvény előtt már a vendég úgy tudja, hogy sokan lesznek... és a szervezőknek sem kell hitelezniük a bérleti díjat, hiszen az elővétes jegyekből már ki tudják fizetni. Azaz csak egy üzleti trükk.

 

Fiatalok alig vannak: Való igaz, de oka is van: nézz körül a pixie-n, ha már azt említetted. Napi szintem 1-2 anyagias 20 év körüli domina regisztrál az oldalra és havonta ha 1-2 aki nem anyagias. Meg a fétispartin is a beléptetésnél a csajok nem igazán voltak fétis ruhában. A pasik elrángatták a párjukat, akik fényes naci, báli szemmaszk kombóval akartak belépni. Természetesen el lettek zavarva bilincsért, nyakörvért, mert a beléptető is kevésnek ítélte. 10 éve volt még kultúrája itthon a fétiseknek, manapság már csak "poén" sokak számára. 18-20 körüli csajokat lestem a partin, egyrészt nem biztos, hogy ruházatilag én beengedtem volna őket, mert én hétköznapinak ítéltem volna, másrészt kb. unatkoztak. Kevés volt a "játszótér", ahol lábat masszíroztak volna, vagy pórázon sétáltak volna, ... szóval nem is volt adott a hely arra, hogy kiéljék magukat. Szerintem legközelebb már nem is jönnek. Én is csalódtam a tematikus asztaloknál, mert bár jó ötletnek tűnt, de mindenki, aki italt vásárolt és azzal le akart ülni, egy ilyen tematikus asztalhoz ült, ami duván 1 órán át volt tematikus, utána már a szervezők is feladták, hogy elzavarják a nem oda való embereket.

 

A szervezésnél a közönséget is megkérdezhetnék, hogy mire van igény, mire nincs. Szimpla üzletpolitika: amelyik eladó szépen köszön, elbeszélget velem, kedves, pl. választhatok, hogy világosabb vagy sötétebb kenyeret kérek, attól vásárolok, még ha 10-20 forinttal drágább is nála a portéka, mint annál, akinél olcsó, de csak odab...ssza, hogy nesze b...szdmeg, nem lehet válogatni, kell vagy nem kell?! Itt sajnos nincs kommunikáció, pedig szükség lenne rá. Talán havi szinten is össze lehetne hozni egy-egy 60-80 fős bulit, ha zeneileg 18-70 éves korosztálynak egyaránt tetszene, táncolna is rá, ha olcsó italárak és belépők lennének és még műsor sem kell, mert a vendégek maguk játszanának és az már műsornak is elmenne.

 

Én erre várok, de szerintem előbb jön el a világvége, mintsem egy ilyen havi rendszeres buliba eljussak itthon.

Előzmény: TízÉvenemvoltamitt (17051)