FBLLMAG Creative Commons License 2019.12.16 0 0 34624

Ahogy nézegetem a Maglite termékeit, az utóbbi idők, évek fejlesztéseivel, megint az élre kerültek az AA / AAA -s lámpák világában. Mármint ahol alkáli elemeket, vagy NiMh akkukat használnak. Természetesen a Lithium elemekkel is működnek.

 

MICRO Maglite 2AAA - gyertyaként is használható, 100 m hatótávval rendelkezik (én még nem láttam 2456 cd fényerővel 1 db 2AAA -s lámpát sem, hamarabb rendelkeznek 600 cd, 700 cd, vagy 900 cd fényerővel). Fókuszálható, változik a középső fénykör átmérője. Igaz, csak 1 fokozattal rendelkezik. Ha megveszem, nálam már ez lesz a 3. generáció. Mind működik, az egyes alkatrészei egymás között cserélhetők.

 

Maglte XL200 - A giroszkópos vezérlése a mai napig egyedülálló. Rendkívül gyorsan állítható a fényárama, a mai kor követelményeinek a fényárama, papíron gyenge, nem felel meg. Ám használva a 6600 cd fényerő a legtöbb esetben, otthoni körülmények között, egész használhatóvá teszi. Nem kell sem "50x kapcsolni", sem "percekig nyomva tartani a kapcsolóját", hogy a megfelelő funkciót, fényáramot elérjem. És természetesen ez is megáll a talpán, a gumi gyűrűjével még a szőnyegen is.

 

Maglite Mini PRO+ - Ez is giroszkópos. Fejjel lefele fordítva indítja az ECO fokozatot, a többi esetben a max fokozat indul. Gyertyaként is használható, így közvetlen a lámpából jön a fény, akár 350 lm. Nem a plafonról visszaverődő fényről van szó. Nagyon tisztességesen bevilágítja a környezetét, még a szabadban is. És 2AA -s lámpából sem túl gyakori a 8100 cd fényerő, 180 m hatótáv.

 

Maglite XL50 - Ez az alap XL sorozatú lámpájuk. Mindössze 200 lm fényárammal rendelkezik, de a 220 m hatótávot, 12000 cd fényerőt teljesíti. A legtöbb lámpa, ebben a méretben, hasonló fényerővel rendelkezik (vagy ennyivel sem), de sokkal magasabb fényárammal (igaz ez sokkal fényesebb szórt fényt jelent, többszörös fogyasztással).

 

Maglite ML50 L / LX - A gyártó ezt ajánlja túrára. 2C / 3C kivitelben is kapható. 500 lm / 600 lm fényáramot biztosít, 300 m körüli hatótávval, 20000 cd fényerő elérésével. Az oldalamra felcsatolható tartó gyűrű segítségével igen könnyen használható. Az alacsony fényáram végett, nemcsak az üzemideje tisztességes, de nem is forrósodik. A C NiMh akkuból találtam 5 Ah -sat is és már AA/C adaptereket is beszereztem. A C elem is elég széles körben elérhető, nálunk 2,50 EUR / db áron.

 

A Maglite termékeire jár a 10 év gari.