oszkaar2 Creative Commons License 2019.12.15 0 1 2166

Apropo, azt elfelejtettem megkérdezni, hova lenne érdemes elmenni megviszgáltatni a szemem, ahol esetleg meg tudnának állapítani valami okosságot, hogy mi mehetett esetleg félre.

 

Annak nem látom értelmét, hogy elmenjek egy másik hasonló klinikára, ilyenkor a szakma össze szokott zárni, legalábbis más akár nem orvosi területeken is.

 

Hja és reagálva még miauu201 felvetésére, hogy az tulajdonképpen pozitívum, hogy szemüveg nélkül élhetek csak részben igaz. Valóban, klasszikus szemüveget jelenleg nem hordok, viszont baromira figyelnem kell, hogy nehogy elinduljak bárhová napszemüveg nélkül és ezt nehezebb teljesíteni, mert korábban a szemüveg mindig rajtam volt, azt nehéz volt otthon hagyni.

 

Anyagilag meg semmivel sem kedvezőbb ez a sok szemcsepp, nameg a számos napszemüveg megvásárlása (hogy lehetőleg mindig legyen kéznél egy), mint korábban a dioptriás szemüvegek.

Én most jelentős mínuszban vagyok ebből a szempontból a műtét árával.

Ezt csak azért írom ide, mert az is egy marketinges csalogató a tájékoztatásokban, hogy hosszú távon anyagilag is mennyire megéri, mivel nem kell szemüvegre/kontaktlencsére költeni utána. Azt nem emelik ki, hogy átlag mennyi ideig kell még milyen gyakorisággal aztán műkönnyet használni pl.

 

Ráadásul ha néhány év elteltével (vagy nálam látva a jelnlegi állapotot akár hamarabb is) ismét kell majd szemüveget viselni, akkor az én értékelésem szerint összességében az anyagi előny inkább anyagi hátrány.

 

De nehéz ebből a szempontból megítélni, mindenkinek egyedi az esete. Mint ahogy említettem, van olyan barátom, aki akár annak is örülne, ha feleakkora dioptriát kellene viselnie.

 

 

Köszönöm, Oszkár