oszkaar2 Creative Commons License 2019.12.15 0 0 2165

Kicsit eltűntem, nemigen volt időm mostanában.

 

Féléves kontroll megvolt, mikor végre belenézett a doktornő, akkor egyből azt mondta, allergiás reakciót lát a szememben, szokott ilyen lenni a lézer hatására. Nem esett le a tantusz sajnos, hogy megkérdezzem, hogy fél év eltelte után mennyire eséley / gyakori ez ...

Tobradex-et írt, majd 3 hét múlva volt lehetőségem kontrollra, külföldi utam alatt két hét után elfogyott a Tobradex, egy korábbról otthon megmaradt Tobrex volt még velem (nem lejárt szavatosságú), azzal csepegtettem végül a 3. héten.

Viszont a Tobradex-es csepegtetés 2. hetében drasztikus romlást érzékeltem (pl. sokkal kisebb távolságról tudom leolvasni a rendszámokat megbízhatóan azóta is, mint előtte), ezt el is mondtam az újabb kontrollon. Ott megkaptam azt is, hogy így nem volt semmi értelme, mert a Tobradex-et pont a szteroid tartalma miatt akarta, a Tobrex-ben az nincs benne.

Most megyek ismét a jövő héten egy kontrollra, kitudja mit talál ki megint.

 

Én úgy érzem, hogy csak az időt húzza, ideakap, odakap a doktornő és próbál a markatingdumával terelni, mindig kiemeli, milyen jól is jártam, hogy kaptam egy ingyen olvasószemüveg kezelést.

Most már rá fogok kérdezni erőteljesebben, hogy miért is kaphattam én olvasószemüveg kezelést. Ugyanis szó sem volt a műtét előtt róla, nem is vizsgáltak ezirányban, nem is fizettem érte. Ha jól értelmezem és jól látom ott a váróban, azt külön vizsgálják, hogy az agy egyáltalán befogadja-e a két szem közötti eltérést. Az enyém szerinem nem, továbbra is a domináns szememmel olvasok, azt behunyva a túlkorrigálttal továbbra sem esik jól.

Az a mintanyomtatvány, amit olvasáspróbához adnak a kezembe a kontrollon, amin különböző méretű betűkkel van rajta a szöveg, az valami baromi jó nyomdatechnikával van készítve, azon el tudom olvasni szinte a legkisebb méretet is. De ha a kezembe veszek pl. egy szemcsepphez mellékelt leírást, vagy magát a szemcsepp tubusát az apró betűivel, az baromi nehezen megy. De egy mezei általános nyomtatvány sem olyan éles soha, ami egy átlagos nyomtatóból kijön pl. még ha nem is apró betűvel van nyomtatva. 

 

Kezdem azt gondolni, hogy akár az is lehet, hogy összecserélték valaki máséval az adataimat és valójában a teljes műtét esetleg nem jó konfigurációval zajlott. Ha tényleg ilyesmi történhetetett, akkor valójában örülhetek is, hogy egyáltalán látok ...

 

Bejelentkeztem most a fb-csoportba is, majd olvasgatok ott is.

 

Üdv, Oszkár

Előzmény: miauu201 (2146)