Pistju Creative Commons License 2019.12.15 0 0 22042

Tisztelt Mono SE!

Köszönöm Neked a választ!

Istenkém, be fogsz menni a dzsungelbe, és nemtom kiaretek fog onnan majd kihozni

Remélem, hogy Te és még néhány fórumtag segítséget nyújt ebben.

Nyugodj meg, ha katasztrofálisan szarul kevert, rosszul szólónak hallod a lemezt, akkor egész jól sikerült a lemezjátszód ;ĐĐĐ

Az a bajom, hogy  az átalakítások után mindig más és más LP-n jön ki, hogy milyen szarul szólnak benne bizonyos hangszerek/szólamok. Az viszont nagyon tetszik - ezért felbátorít a további átalakításokra -  hogy olyan lemezek, amik eddig baromira ötperces hallgathatóságúak voltak, da capo al fine mennek. Többször oly módon hallgatom meg ezeket, hogy egy oldalt egymás után 4-5 alkalommal.

- Futómű felfüggesztés: az nem úgy van ám, hogy csak hasraütünk és nekiugrunk valaminek, hol ide, hol oda piszkálgatunk bele egy komlex rezonáló rendszerbe, és ettől majd szánkba repül a hifi sültgalamb. Lófaszt!

Rendben, nem vagyok méltó a sült galambra...habár a galambleves is jó lenne nekem...ennek a kifőzésében segítsél Te és még jónéhány fórumozó. Kérlek Titeket, Tisztelettel!

Így aztán roppant kíváncsivá tettől, hogy valójában milyen is a szerkezete a lemezjátszódnak, de hiába olvastam végig lóugrásban az összes posztodat, csak az egyértelmű, hogy egy Sherwood lemezjátszó karját aplikáltad rá a mire is? És mire is raktad rá az egész kócerájt? (Képet, ha lehet! :)

A lemezjátszó szerkezete: NAD "5120 alaplap" nem szétégetett, leharcolt tányércsapággyal, emellett lecsupaszítva minden olyan fémalkatrésztől, amik a csőkar felfüggesztéséhez, vezérléséhez tartoztak. A káva anyaga oldalt 10mm-es alul 20 mm-es rétegelt lemez. Igyekeztem egységes rendszerré ragasztani a fa alkatrészeket, ezért H285/L385 lamináló epoxy gyantából kb. 750 grammot is elhasználtam a faipari diszperziós ragasztón kívül. A Sherwood kart balza/üvegszövet(240g/qm plusz epoxy gyanta) szendvicsszerkezet segítségével, három-három M3-as illetve M2,5-es csavarral kötöttem hozzá az alaplaphoz, illetve a szendvicsszerkezethez. Csakis azoknak és csakis a jobb épeket küldtem el a "barmolásomról", akik hozzászólásaikkal sokat segítettek nekem az építésben. Szégyelltem volna egy éve kirakni nyilvánosan...a belvilága...Neked nem küldtem el képeket róla mailban... van oka, nem tudom az email címedet.

Most már ennyi  munka után a szégyenérzetem kezd elmúlni...úgyhogy lehet kiröhögni, de ez tellett az agyamból, meg a 6. X-et megélt, remegő kezeimtől: