Törölt nick Creative Commons License 2019.12.14 0 1 4011

Talán az a legnagyobb baj az online társkeresőkkel, hogy a haszonszerzés az egész motorja iparági szinten. Túl nagy a liberalizmus és a Tindert meg a többit abszolut nem érdekli, hogy hány ember lesz világszerte öngyilkos közvetett módon a rajtuk keresztül elért sikertelenség miatt vagy hány párkeresésbe belefáradt tartós szingli lesz miattuk. Tudják a fejlesztők is, hogy mik a legnagyobb gondok ezekkel a rendszerekkel, de csak olyan fejlesztéseket hajtanak végre, ami az elvárt hasznot nem csökkenti. Egészen biztos vagyok benne, hogy lehetne ezeket a platformokat jobban is szabályozni, illetve kevésbé manipulálni (pl, hogy kinek, mikor, hányszor dobja egyáltalán fel a profilt), de ez óriási haszonvesztéssel járna nekik. 

Van egy virtuális valóság emiatt és egy igazi. Mindkettőben mások a játékszabályok. A világ felgyorsulásával együtt az utóbbi egyre kevesebbeknél tud működni, a másik pedig durván eltorzult. Már régen ezt látom én is, hogy a saját esetemben is óriási a kontraszt az élőben történt megítélésemnek, mint a neten. Álarc mögé bújnak az emberek a neten a sok rossz tapasztalat miatt és ugyanaz a hölgy élőben lehet, hogy egészen máshogy áll a férfihoz, mint neten, ahol a legkisebb bizonytalanságnál is rögtön balra húzza, mert az a legegyszerűbb. A legelső fura mondatánál törli a kapcsolatot - holott lehet, hogy némi türelemmel kiderülne, hogy tök jól összeillenek. 

Én azon szoktam gondolkodni, hogy ha mostanra ide fajult a világ, akkor mi lesz 10-20-30 év múlva? Az ember szerintem jelenleg nem tud mást tenni, mint fejben megfelelő helyen kezelni a dolgokat. Túl nagy általánosítás, hogy Tinderen, Badoon és társain nincsenek értelmes emberek. Érdekes, mert én mindegyiken találkoztam értelmes, érdekes, intelligens emberekkel. De ehhez óriási türelem és kitartás kell és fel kell tudni venni azt a stílust és álarcot, amivel eléri az ember a lájkokat, majd utána szűrni kell rendesen.. Aztán persze az is lehetséges, hogy az én értékrendem szerint más az értelmes vagy a szép, mint a többi férfi szemében - és a kettyós is. Már ez is szubjektív, hogy ki a kettyós. Az egyik azért fordul be, mert karrierista sikeres multikatona és hozzá van szokva a túlidealizált élethez és a sikerhez (ezzel együtt a felszínes kapcsolatokhoz), a másik azért, mert amúgy egy normális, józan gondolkodású ember lenne, de nem azt dobta neki a gép és idővel felőrölte. Az egyiknek már a szülei is elváltak voltak vagy alkeszek, agresszivek stb - másnak meg gyönyörű gyerekkora volt - talán túlságosan is kis hercegnőnek vagy hercegnek érezhette magát. 

Előzmény: Tsega (3995)