Gyenyi Creative Commons License 2019.12.13 0 0 25192

"a egyenként vizsgáljuk őket, akkor akár mind a nyolcat is megítélhette volna ellenünk, így "csak" 7 esetben döntött a kárunkra, mert a végén a Chelsea 5. gólját azért nem adta meg."

Azért az első meccsen meg nem adott 11-es 100%-os volt. Ha a VAR-nak lett volna beleszólása, akkor biztos megkapjuk. Azt nem mondom, hogy az egy tendenciózus hiba volt, de attól még lehet, hogy sokba került nekünk. A Chelsea 5-ik gólját a bíró megadta. A VAR nem, tehát a londoni bíró egyszer sem döntött javunkra.

 

" Arra, hogy az ellenfél, fetreng, meg időt húz kár hivatkozni, Onana is rendszeresen húzza az időt, ha olyan a szituáció,"

De épp ez volt a különbség. Onana időhúzását a Tottenham ellen, gorombán megbüntette a bíró. A keddi időhúzások ellen viszont szinte semmit nem csinált. Sőt! Minden műesést szabadrúgással jutalmazott. Nem voltunk jók, így az, hogy a bíróval sem volt szerencsénk, duplán sújtott minket. (Tadics színészkedései engem is nagyon zavarnak. De kedden a Valencia taktikája volt a sok műesés, provokálás, és sajnos a mieinknél, azzal is, hogy a bíró ezt eltűrte, el is érték céljukat.)

 

"A Lille ellen mi (de ezzel a másik két csapat is így volt)."

Erről valóban nem érdemes sokat vitatkozni. Úgy is értettem, hogy a Lille ellen jobbak voltunk, mint a másik kettő. Szerintem, ami a játékot illeti a Chelsea ellen két meccsen kicsit jobbak voltunk, de a sok vitatható bírói illetve VAR döntés miatt mindkét meccs értékelhetetlen.

====

De most már jobb, nekünk is, a vasárnapi meccsre koncentrálni. Mindkét csapat nagy pofont kapott a héten. A miénk talán annyiból nagyobb volt, hogy a következmények komolyabbak, de 4:0-ra kikapni az angol bajnokság 5-ikjének kicsit felerősített harmadik csapatától, nem növeli az önbizalmat. Azért a tegnapi MU nem jobb nálunk. Meglátjuk, melyik csapat dolgozza fel jobban a pofont. Talán az szerencse, hogy nekünk több időnk van erre. Viszont az kiderült, hogy az AZ messze nem egy csodacsapat. Középhátvédjeik gyengék, amit ki lehet használni. És talán az is jellemző rájuk, hogy náluk De Wit fontos játékos. Ha Promes nem játszhat, akkor sok múlik azon, hogy Ten Hag tanult-e a keddi meccsből. Ezzel együtt, szerintem kicsit esélyesebbek vagyunk, már amennyit az ér. Ha kikapunk, akkor izgalmasabb lesz a bajnokság. Ha nyerünk, akkor nem hiszem, hogy még lesz izgalom.

Előzmény: nj (25191)