Zefirro Creative Commons License 2019.12.12 -4 0 140311

barkócza: Isten ments, hogy megpróbáld.

 

 

gombászok: Nem tudtam, hogy a gombász társadalomban is léteznek exhibicionista öngyilkos jelöltek!

 

öreg_néne_b: Értjük mi, hogy te azt várod, hogy "kavard meg háromszor jobbra és egyszer vissza és akkor jó lesz", de felelős ember ilyent nem fog írni neked.

 

Ezt most komoly? Az ember föltesz itt egy normális, értelmes kérdést és tényleg ilyen jellegű válaszokat kap az egyik legnépszerűbb, magyar gombászós fórumon?

 

Tényleg úgy kezelnek engem, mint egy dilettáns, 2 éves taknyos kölyköt?

 

Ez most tényleg komoly?

 

Had idézzek egy angol nyelvű weboldalból a sok okoskodónak:

https://foragerchef.com/on-cooking-false-morels-gyromitra/

 

(Magyar nyelvű fordításban)

Hogyan lehet elkészíteni a redős papsapkagombát?

Te embereket fogsz megölni!! Miért árulnád el az embereknek, hogyan kell elkészíteni a redős papsapkagombát?

A válasz visszavezet minket arra a pontra, ami elsősorban minket érdekel (azaz a redős papsapkagomba megfelelő elkészítési módjára). Sok olyan ember van, akik továbbra is papsapkagombát fognak fogyasztani, függetlenül attól, hogy neked, nekem vagy más gombavadászoknak kellene-e vagy sem. Hiányzik azonban a témával kapcsolatos megfelelő információ, ezért szerettem volna elkészíteni egy sablont, amely tartalmazza az óvintézkedéseket és egyértelmű útmutatásokat, amelyekre az emberek hivatkozhatnak (a papsapkagomba fogyasztásával kapcsolatban).

 

A továbbiakban az illető arról mesél,hogy forrástól számított 20 perc mulva jó a gomba - természetesen közben a megfelelő szellőztetést biztosítva, nehogy a felszabaduló hidrazin vegyület kártékony hatással legyen az egészségünkre. A magyar kolléga pl. 3x-os forrázást javasolt, holott a finn szakirodalom csupán 1x-es vagy 2x-es forrázást javasol. (IGEN, UTÁNA OLVASTAM!)

 

Kérdés: Mi köze van bárkinek ahhoz, hogy egy adott egyén mit akar? Miért van az, hogy ha egy - a magyar ember számára szokatlan - kérdéssel hozakodik elő valaki, az máris ostoba, agyatlan, háborús bűnös stb.?

 

Most komolyan, tényleg szükség volt ennek az egésznek a kifejtésére, tényleg ennyire értetlen a magyar emberek többsége?

 

Én csak annyit szeretnék kérni a jelenlévő magyar emberektől:

PLS ne alázzatok meg és ne kezeljetek engem úgy, mint egy dilettáns, 4 éves tudatlan kics pöcst.

 

Legyetek szívesek az általam feltett kérdéshez viszonyított megfelelő és informális választ adni - a mások egyéni véleményére és megjegyzéséré (pl. "ne csináld, nem értesz ehhöz stb.) nem vagyok kíváncsi. Ha tényleg nem tud az itt jelenlévők közül senki sem érdemi válasszal kisegíteni engem, akkor inkább senki ne küldjön nekem választ, és inkább ignorálják a papsapkagombával kapcsolatos kérdésemet a továbbiakban.