Törölt nick Creative Commons License 2019.12.12 0 1 397656

" 400-480 szakember alkalmaz majd. Nem kell megijedni, „a matek kiadja”: ilyen számban vannak ma Magyarországon A, A elit, és Pro licenszes edzők! Az más kérdés, hogy a licensz önmagában nem jelent minőséget, de ez nem ennek a cikknek a témája!"

"Persze fontos az is, hogy ha már a tíz utánpótlás műhely tényleg mindent megkap (most már szakembereket is!)"

 

" léteznek megbízható mérési módszerek...Sajnos ez utóbbi területen csak még elég képlékeny dolgokat hallottunk, ez nincs még komolyan kidolgozva"

 

Nem akarok negatív lenni tényleg, csak reális. Vajon ez a 400+ szakember valójában szakember - valós gyakorlati ,akár külföldi tapasztalattal , vagy nekik is csak a papír van meg? Ha ők is csak olyan magyarosan vannak képezve,akkor én nem látok sok jövőt ebben a rendszerben, akárhogy ellenőrzik őket is, mert egyszerűen nem fognak tudni mit átadni a fiataloknak. No meg korábban már sokszor olvastuk,hogy a haveri körök szerezhetnek licenszet elsősorban, bár lehet ebben történt változás esetleg...

 

Még az is felmerült,hogy ez a 400+ szakember valójában eddig mit csinált? Ahol dolgoztak ott mi akadályozta meg őket,hogy hatékonyak legyenek? Mostantól akkor ők hirtelen jobban tudnak majd dolgozni?

Pld Felcsúton mennyiben nem volt Állami a felügyelet?

 

Ez a döntés annak beismerése,hogy a valójában az eddig is az Állam által pénzelt és az Állam befolyásos emberei által irányított Akadémiák, sőt..az állam embereivel feltöltött MLSZ rosszul végezte a munkáját? 

Akkor most,hogy az Állam közvetett irányítása, és az Állam közvetlen írányítása miben fog különbözni?

 

Vajon a jövőben kialakítandó ellenőrzési mechanizmusok miért nem működhettek a jelenlegi rendszerben? 

 

Jó lenne hinni benne,de nem látom a valódi változást,ami a gyakorlatban is  minőségi megoldást jelentene

 

Szerintem egyszerűen a szakember képzést kéne sokkal gyakorlatiasabbá tenni és a meglévő UP regionális központokban bevezetni ezeket az ellenőrzési protokollokat.

 

Bár a legjobb az lenne,ha ezt nem kiemelt Állami Akadémiák által reformálnák meg, hanem egy iskolai reform keretében az egész országban ,ahogy Ausztriában,Izlandon stb.

így megint lesznek kivételezett Akadémiák ,de a  tehetséges gyerekek továbbra is vesznek el,mert a kis településeken kóklerek foglalkoznak velük...  

 

Előzmény: XGabika (397653)