Zefirro Creative Commons License 2019.12.12 0 0 140302

Még nem próbáltam a téli fülőkét sajnos, de megfogadtam, hogy idén lecsapok rá. Szigetszentmiklóson élek jelenleg, a környékünkön pedig nem nagyon van olyan terület, ami gombászásra alkalmas.

 

Vágom hogy olyan a gomba, mint a hal: Azaz qva nyálkás és halszagú, ezért a profik alapból azzal kezdik, hogy átmosás után liszttel beszórják, majd újra átmossák.

 

Őszintén szólva én imádom a halas, és halízű (pl. gyapjas tintagomba) ételeket, de én a nyálkás, kocsonyás ételektől sem riadok vissza.

 

A "nyálkás ételekre" egyik kitűnő példa nálam az egyik személyes kedvencem - a japán erjesztett szójabab - a natto: https://previews.123rf.com/images/wnaoki/wnaoki1801/wnaoki180100046/93808738-natto-japanese-fermented-soybeans.jpg

Előzmény: vizus (140301)