aljas8as Creative Commons License 2019.12.11 0 2 397646

http://www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/jurgen-klopp-szoboszlai-dominikot-dicserte-2737243

 

"– A salzburgi öltözőben több nemzetiség képviselteti magát, hatalmas a harc a csapatba kerülésért, a pályán mégis egységes együttes benyomását keltik. Ez minek köszönhető?
– Annak, hogy minden pozícióért nagy a harc, minden edzésen odatesszük magunkat, de nem rúgjuk agyon egymást a gyakorlásokon azért, hogy a másik ne játszhasson. A rivalizálás révén jobb teljesítményre ösztönözzük egymást, nem pedig lenyomjuk a másikat. A hibázó játékost nem szekáljuk, hanem biztatjuk – sajnos otthon többnyire mást tapasztaltam."

 

"– A Liverpool elleni meccs előtt önbizalomtól duzzadó, mosolygós salzburgi játékosokat láttunk, akik az angol sztárcsapat ellen a hatalmas tét ellenére is élvezték a játékot. Ilyen hangulattal és testbeszéddel miért nem találkozunk a magyar válogatottnál?
– Ezt nehéz párhuzamba állítani, mert a világ legjobb együttese ellen teher nélkül léptünk pályára. Úgy álltunk a mérkőzéshez, hogy hozzuk ki magunkból a legtöbbet, élvezzük a pillanatot, a válogatottnál viszont inkább a meg kell csinálni a jelszó. Elvégre ha itthon legyőzünk egy nálunk erősebb válogatottat, idegenben miért ne sikerülne? Akkor is, ha az ellenfélnél a Juventus, a Real Madrid és a Manchester United játékosai szerepelnek. Minden meccsen azért hajtunk, hogy megfeleljünk az elvárásnak, de amíg Salzburgban a kezdő sípszó pillanatában többnyire felszabadulunk, ez a válogatottnál az elvárás miatt nem mindig történik meg."

 

 

És akkor el lehet olvasni a hsz-et.