ka_TARZI_s Creative Commons License 2019.12.10 -1 0 60189

Alább egy korai Ep8 sztorivázlat, ha jól tudom még Trolljohnson előtti - ebben is van életerő elszívás

Nemtudom ki a foordító.

 

Magánvélemény, hogy jobb lett volna, ha ez valósul meg, és mindet egybe véve szerintem reális, hogy kezdetben létezett ilyen verzió, mert sok eleme megvalósult a filmben ill. pár elem visszaköszön az Ep9-es leakben is.

 

 

 

Munkacím "A sötét oldal visszhangjai"

 

Három önálló részre van osztva a film, a harmadik részben ér össze a történet, a három rész: Rey, Finn, Kylo.

 

Az első két részben nincsen annyi akció, mint a VII. részben, de a harmadik rész akció szempontjából baromira odacsap.

 

Nem annyira hasonlít a film a Birodalom Visszavágra, mint amennyire a VII. rész a IV-re, de vannak párhuzamok.

 

Rey Luke útmutatása alatt tanul egy vad bolygón, mialatt Finn és Poe egy meglátogat egy gyönyörű, de baljós várost. Finn-t és Poe-t Kylo Ren csapdába csalja, hogy Rey előkerüljön a megmentésükre, és akivel majd megvívnak a város ipari részén.

 

Luke Jedi akadémiájának elpusztításának a története, hogy Snoke elcsábította Kylo-t és még néhány tanítványt, hogy csatlakozzanak a sötét oldalhoz, és utána öljenek meg mindenkit.

 

Luke és még páran túlélték köztük Rey akit később Luke elbújtatott a Jaku-n. Rey anyja is meghalt a támadásban. Rey mérges Luke-ra, mivel azt gondolta, ő az apja, és elhagyta őt. Luke feléfordul és azt mondja:

 

- Nem, én vagyok az apád, te vagy az én apám. TÉNYLEG.

 

Rey Anakin Skywalker reinkarnációja. Luke elment az első Jedi templomba, hogy megértse, ez hogy lehetséges. A kiválasztott lelke ugyanis reinkarnálódik, amikor az erő kibillen az egyensúlyából, ami rendszertelenül, de előfordul. (nem Anakin volt az első akiben a kiválasztott reinkarnálódott). Rey ezért ilyen erős az erőben és Anakin és azért tudta 8 évesen felrobbantani a Kereskedelmi Szövetség egy űrállomását (donut ship). Rey az erő gyermekként született, de a midichlorian-ok nincsenek megemlítve.

 

Luke nem biztos benne, hogy tanítani kell Rey-t, mivel a kiválasztottnak mindig meg kell küzdenie a félelmetes hatalmával, és nehéz a Világos Oldalon maradnia. Attól fél, hogy Darth Vader 2 lesz Rey-ből. Ha kiképzi, és a Kylo elleni harcban a Sötét Oldalra fordul akkor félelmetes pusztítást fog véghezvinni a Galaxisban.

 

Luke elkezdi Rey képzését, és mindent az erőre bíz. Ezt a döntését megvitatja Obi-Wan és Yoda szellemével (Obi Wan – Ewan MacGregor, Yoda Frank Oz). Rey megtanul vívni, erőtrükköket, és van egy látomása ahol Maz Kanatával beszél (nem biztos, hogy ez telepatikus látomás, vagy álom) és Hayden Christensennel. Utóbbi elmondja neki, hogy Ő valójában Ő, de mégis más. és egy gyors jelenetben többszáz erőszellemet látunk akik a múltban mind a kiválasztott voltak.

 

Rey úgy érzi, hogy Finn veszélyben van, és utána kell mennie. Luke mesél neki arról, hogy ő is pontosan ezt érezte a barátai miatt, és Yoda figyelmeztette arra, hogy be kell fejeznie a képzését, és hogy az ő engedetlensége milyen fájdalmakat okozott. De mivel Ő nem Yoda, és bizonyos dolgokban a saját útját járja, ezért segít Rey-nek, és együtt indulnak el.

 

Finn az Ellenállás egyik csatahajóján kel fel, ahol a Köztársaság egyik bolygója felé haladnak (mivel a Köztársaság központját elpusztította a Starkiller).

 

Leia minden erejét és kapcsolatát beveti a háború mellett. A köztársaságot egy ideiglenes dictator vezeti, Lord Vikram (Benicio Del Toro), akit a szenátus pár tagja gyorsan kinevezett, hogy fenntartsa a rendet. A Starkiller által okozott pusztítás kommunkációs problémákat okoz a Galaxisban, mivel a kommunikációs csatornák középpontja a Köztársaság középső bolygóin keresztül haladt. Vikram megpróbálja helyreállítani a kommunikációt, valamint gondoskodni arról, hogy a Köztársaság ne fulladjon anarchiába.

 

Vikram abban egyetért Leiával, hogy a Köztársaságnak háborúba kell vonulnia az Első Rend ellen, de mindenképpen meg akarja várni a kommunikáció helyreállítását, hogy egy nagyobb hadsereget szervezzen össze, mivel most csak egy kis flottával rendelkeznek. Emiatt jelentős konfliktusai vannak Leiával. Leia azonnal támadni akar, mivel az Első Rend és Snoke a Starkiller elpusztítása miatti sebeit nyalogatja. Szerint érdemes a káoszban lecsapni. Vikram azzal vádolja Leia-t, hogy a Han miatt érzett fájdalma vezérli, míg Leia azzal vág vissza, hogy Vikram mindig is sunyi politikus volt a Szenátusban összecsapásaik során.

 

A Köztársasági bolygó biztonságáról egy erős védőpajzs gondoskodik, ami az Első Rend bármely támadásának ellenáll.

 

Finn és Poe Leia megbízásából van a gyönyörű, de baljós városban, mivel Leia egy informátora szerint az Első Rend kémei beépültek a Köztársaságba. Leia Vikramra gyanakszik. Finn beleszeret Leia informátorába Chala-ba (Kelly Marie Tran) és Poe-val együtt nekikezdenek az információgyűjtésnek a városban amely egy éjszakai akcióba torkollik a városban. Felfedik az informátort, aki Vikram segédtisztje, és bizonyítékai vannak Vikram és az Első Rend együttműködésére. Leia pár Köztársasági katonával letartóztatja, és börtönbe küldi Vikramot. Ő mindent tagad. A Köztársasági őrök megrémülnek, mivel tulajdonképpen azt látják, hogy Leia államcsínyt követett.

 

Leia átveszi a bolygó irányítását, és a védőpajzs kódjait Finn-re bízza. Finn elmeséli Chala-nak, hogy nem érti pontosan, hogy Vikram miért nem engedte le a pajzsokat az Első Rendnek. Mikozben beszélgetnek eljutnak egy szobába, ahol hirtelen Phasma kapitány várja őket. Chala lefegyverzi Finnt és a kódok átadását kéri. Ő hamisította a bizonyítékokat, hogy Finn megkapja a kódokat, amúgy pedig az Első Rend mocskos árulójának tartja. Phasma a pajzsok levonására kényszeríti Finn-t.

Kylo az Első Rend bolygólyán van Hux-al és Snoke-al, valamint az Első Rend hadseregének a maradékával. Az első jelenetében egy fegyvertelen foglyot kell megölnie, miközben Snake figyeli, ez része a kiképzésének.

 

Snoke háttér-története is részben kiderül. Eonokkal ezelőtt erőérzékeny harcos szerzetesek hatalmas kozmikus lényeket győztek le, akik annyira erősek voltak a sötét oldalon, hogy hatalmas pusztítást okoztak a galaxisban. A harcosok az erőt használták, hogy a teremtmények lelkét elválasszák a testüktől. A testük elpusztult, de a lelkük tovább élt, száműzve a galaxis peremén túl. Ezek a harcosok lettek az első Jedi lovagok, és a vezetőjük volt a kiválasztott, aki egyensúlyt hozott az erőbe. A kozmikus lények lelkei kétségbeesetten vissza akarnak térni, de egy fizikai testre van hozzá szükségük. Snoke csak egy hatalmas sötét oldali erőhasználó, aki mindent uralni akar. Kylot akarja felhasználni testnek, hogy a gonosz megszállhassa, és újraéledjen benne. Kylot személyes fegyverének akarja, aki a parancsára megtesz mindent. Kylo ennek egy részével tisztában van, de ő csak a hatalmat akarja. Snoke elmondja Kylo-nak, hogy Rey a kiválasztott, és meg kell ölnie, hogy befejezhesse a képzését.

 

Kylo a Ren Lovagokkal elmegy a Köztársasági bolygóra. Az Első Rend Flottája a hiperűrből előugorva gyorsan megszállja a bolygót, és elkapja Finn-t, Poe-t, és Leia-t. Kylo találkozik Vikrammal akit Leia börtönbe küldött. Vikram mocskos, apagyilkos, mániákus kutyának nevezi, akiről elképzelni sem tudja, hogy Leia gyermeke. Kylo az erővel kínozza Finn-t, hogy csapdát állítson Rey-nek. Leiát Phasma gondjaira bízza.

 

A hiperűrből Rey és Luke valamint a Lázadó flotta előkerülésével megkezdődik a csata az Első Renddel. ŰRCSATA. Rey és Luke Csubakkával landolnak a bolygón. Kiszabadítják Finnt és Poet (Leia máshol van) de feltűnik Kylo és a Ren Lovagok. Rey Kyloval kűzd meg, Luke a Ren lovagokkal, fénykard nélkül (kézzel!!) és győz. Finn, Poe és Csubi kiszabadítja Leia-t Phasma és Chala fogságából. Csubi kiüti Phasma-t, Finn pedig Chala-t.

 

Rey és Kylo látványos összecsapása a generátorteremben zajlik mivel minden Star Wars városban van ilyen. Az összecsapások döntetlen, és meglepő módon egy végtag sem kerül elvesztésre. Kylo felajánlja Rey-nek, hogy csatlakozzon hozzá, mert együtt legyőzhetik Snoke-ot, és így átvehetik az uralmat a Galaxisban mint sötét és világos oldal. Rey az erővel durván ellöki Kylo-t aki nem tud visszavágni, mert megjelenik Snoke. Titokban figyelte Snoke-ot. Nincsen lenyűgözve. Sikertelennek tartja Kylo kiképzését, és az erővel eldobja mint egy rongybabát. Rey megtámadja Snoke-ot, aki pusztakézzel hárítja a fénykardját, és semmi seb nem esik rajta. Kineveti Rey-t, hogy játékokat használ csak, nem igazi erőt. Elmondja Rey-nek, hogy benne sokkal jobb tanítványra lelne mint Kylo-ban mivel érzi az erejét. Elrabolja Rey-t, és elhagyja a bolygót.

 

Luke érzi, hogy Rey veszélyben van, és a generátorterembe rohan ahol megtalálja a padlón Kylo-t. Kylo elmondja neki, hogy Snoke elrabolta Rey-t. Finnék is megjelennek. Luke és Leia először találkoznak hosszú idő után. Leia és Kylo is találkozik hosszú idő után. Luke és Kylo is találkoznak hosszú idő után. A találkozás kínos mindenkinek.

 

Az Első Rend Snoke parancsára hirtelen visszavonul. Hux-t ez megzavarta, de Snoke elmondja neki, hogy minden jobban alakult a vártnál, és Rey olyan sikereket hozhat az Első Rendben amelyeket Kylo soha nem tudott volna.

 

Finn felkeresi Chala-t a cellájában. Chala továbbra is árulónak tartja. Elmondja neki, hogy miért állt át, hogy mik történtel a Jakku-n. Legyőzte a belé nevelt rohamosztagost, így ezt bárki meg tudja tenni, akár Chala is. Továbbra sem hisz neki, de beleültette a gondolatot a fülébe, így elképzelhető, hogy megváltozik a IX. részre.

 

Kylo kritikusan megsérült, de túlélte. Lelkiekben tönkrement. Luke halkan elmondja neki Darth Vader történetét aki végül megváltást nyert. Kylo nem mond semmit, de sír miközben hallgatja.

Leia és Luke ismét találkoznak, Leia elutasítja, hogy Kylo-val találkozzon, mivel nem bírná azt lelkileg. Luke megérti. Egy csapatnyi szenátor zavarja meg őket, hogy már szavaztak. Leia nem érti, hogy mire. Elmondják neki, hogy őt választották meg ideiglenes vezetőnek Vikram helyére, akár tetszik neki, akár nem. Ezen elképed, Luke pedig elnyom egy mosolyt.

 

Finn és Poe ezalatt egy csatorna partján ül, ahol Finn hajóra szállt Chala-val. Megállapodnak, hogy kiszabadítják Rey-t, nem törődve az esetleges következményekkel.

 

Luke kilép az épület mögül, ahol hallgatta őket, hogy végre találkozzon Finn-el, aki miatt Rey idejött. Elmondja nekik, hogy csatlakozik Rey kiszabadításához, de szüksége van egy X szárnyúra.

Az utolsó jelenetben kommunikáció helyreállítása után a Köztársasági flotta maradéka, kiegészülve a galaxis minden részéről érkező, különböző hajókkal egy hadsereggé áll össze.

 

Leia a parancsnoki hajóról nézi, ahogy a hiperűrbe ugranak. Luke pilótafelszerelésben beül egy X-szárnyúba R2-val, Poe pedig a saját hajójába BB-8-el. Finn Csubival a Falconba. Leia és C3PO nézi, ahogy a 3 hajó elhagyja a parancsnoki hajót….

 

VÉGE

Előzmény: Biga Cubensis (60170)