Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2019.12.10 -3 0 70390

Te nagyon szereted használni az idegen kifejezéseket, de sajnos rosszul :)

 

Na nézzük sorba

Nirvána - jelentése elfújni. Vallási szövegekben megszabadulást jelent az individualizmustól és az abból fakadó szenvedéstől.  

 

ad hominem: z argumentum ad hominem (latinul „személy elleni érvelés”, „személyeskedés”), vagy röviden ad hominem, olyan érvelési hiba, amely a vitapartner személyét, tulajdonságait, vagy személyes érdekeit veszi célba,  

Melyik tulajdonságodat érdekedet sértettem meg? ;)

 

„Tu quoque”

A „te is” („tu quoque”) érvelés azt jelenti, hogy egy állítást érvénytelennek tekintünk, mert inkonzisztens megfogalmazója korábbi állításaival vagy cselekedeteivel. Ha A személy állítását B személy azzal a ténnyel vitatja, hogy A személy is hasonlóképpen cselekedett a múltban, azzal B személy tu quoque érvelési hibát követ el.

Példa „Éveken keresztül temérdek húst ettél, ne kezdd el nekem a vegán propagandád!”

 

Hol jön ez össze azzal, hogy felhívtam a figyelmedet arra, hogy te, mint civilizált ember a tevékenységeiddel sajnos ma már bármit csinálsz, szennyezed a környezeted? ;)

 

szalmabábérvelés olyan érvelési hiba, mikor az egyik vitapartner, a racionális vita szabályait megsértve a másik vitapartner torzított álláspontját támadja. 

Példa

A: Szerintem nem jó, hogy a gyerekek a forgalmas autóutakon játszanak.

B: Én azt gondolom, butaság lenne egész napra bezárni a gyerekeket.

 

C: Szerintem legalizálnunk kéne a marihuánafogyasztást.

D: Nem! Az a társadalom, melyben korlátlan hozzáférés kínálkozik bármilyen droghoz, menthetetlenül elveszíti a munkamorálját.

 

Viszont, ha már itt vagyunk. A te vitastílusodat miként lehet értékelni? Amikor nem a felvetett témára válaszolsz, hanem a minősítgetsz? ;)

Kaphatnék választ az elektromosság kinyerését illetően? 

Előzmény: Bikk Pubi (70387)