Igen, mindenfajta lejárásban meg szoktak elégedni azzal, ha a vádlott/alperes kijelenti, hogy a vádak hamisak, és vége is az egésznek.
Tévedés ne essék: akár még ártatlan is lehet. Csak ez nem egészen így megy. (a két vizilabdás ügyében is folyt ugye rendőrségi eljárás)
Ezt meg most olvasom, de már előtte is azon gondolkoztam, hogy vajon Gothár észbe kapott, hogy mit okozott az egész magyar kulturális életnek a faszságaival? És ez csak a kisebb, de hogy vajon a panaszt tévő fiatal színésznő, aki tényleg számtalna remk lehetőséget kap a színházától, vajon ma is megkockáztatná a bejelentést, ha tudja, hogy nem csak Gothárt csinálja ki (amit megérdemel), nem csak Mátét, de gyakorlatilag az egész színházi szakmát megrengeti? (holott ő is közzétett arc elé tett kezes szelfit, azaz, tiltakozik az einstand ellen)
Máté egyébként szerintem is hibát vétett. Mert egy dolog, hogy ha az áldozta akkor, egy évvel ezelőtt úgy is nyilatkozott, hogy nem akar eljárást, neki akkor is tennie kellett volna legalább az ellen, hogy ez az adott színházban megismétlődhessen (persze, felveti a kérdést, hogy ettől máshol meg csinált volna, amit akar....de mit tehet ő, ha az áldozat nem vádol? Még ugye a rendőrség sem folytat eljárást, ha az áldozta (nem csak zaklatásé, de akár tolvaj meg testi sértés) nem tesz feljelentést, panaszt!
De mondjuk ennek ellenére lehetett volna azt követelni, hogy mondjon le (ha már nem volt ennyi érzéke, hogy többet nyer ezzel, mint veszít... és ezt nem csak most mondom, hanem mondtam akkor is)
Na mindegy, szóval tényleg
A kormány nem is tehetne nagyobb szívességet a zaklatóknak
Azt meg tényleg hagyjuk is, hogy ha ennyire együtt éreznek (muhaha) a zalatók áldozataival, akkor tessen már rendbe szedni a katolikus egyházat is, meg nem félrenézni, ha valaki átesik egy vak komondoron, meg tessék nőügyekkel foglalkozni, valamint aláírni az isztambuli egyezményt...
Mivel a törvénytervezet egyébként amúgy is előbb készült el, mint ez az ügy kipattant, tényleg érdekes azzal is eljátszani, hogy mi lett volna, ha nem pattan ki? Kit és hogyan vádoltak volna meg, aki elvitte volna a balhét? Vagy mi lett volna a szlogen, ami miatt ezt meg kell lépni? (jó, pl. a könyvkiadásban mi? Semmi, hisz nem szorulnak rá, csak és és kész... de így most mennyivel jobban néz ki)