gorcher
2019.12.07
|
|
0 7
139003
|
Nekem a midizés kapcsán mindig a 405-ösök fognak eszembe jutni, hogy mekkora spórolást várt tőlük a cég annak idején. Aztán nagyon hamar kiderült, hogy kb. a 415-ösökével vetekszik a kilométerdíjuk. Vagy legalábbis a 100 éves könyvben valami ilyesmit írtak Lacusék. A szappantartók messze drágábban üzemelnek, mint egy szóló, a karsanok nem jó kocsik. Ezek az E91-esek meg... hát majd meglátjuk, de a használt buszokból a BKV-nál sok jó nem származott eddig hosszabb távon. Szóval én hajlok kimondani azt, hogy hacsak nem muszáj...
Amúgy nem sok olyan járat van, ami hálózati hiányosságot pótol, de az utasszáma a béka feneke alatt van és ha megszüntetnénk, akkor baj lenne belőle. Mondjuk a 175-ös egy ilyen, bár őt is el lehetne vinni a cinkotai hurokba véleményem szerint (szóló ap átmegy az átjárón Cinkotán még kiemelés nélkül is. A 484-est, amíg a Szekér-Transz adta, addig C1-esek voltak a vonalon). Én a 121-esben is látnék Angyalföldön potenciált, de mondjuk ha az általam említett 217-es betérne az újhegyi lakótelepre, akkor a 117-es is mehetne a lecsóba. Szóval sok mindennel lehetne mit kezdeni, hogy vonzóbb járatstruktúrát teremtsünk, amivel át lehetne csábítani pár embert az autósok közül. Mert kicsiny Budapestünk lassan élhetetlenné válik ekkora közúti forgalom mellett. És hát sok helyen kéne villamost építeni és megszüntetni, de az autóbuszokkal a kötöttpályánál jóval gyorsabban lehet reagálni a forgalmi igényekre, ergo én nem tartanám szerencsésnek egy a mainál nagyobb midi flotta üzemeltetését, hiszen pont annak kéne a célnak lennie, hogy minél több ember üljön át a tömegközlekedésre, amihez meg kapacitást kell biztosítani. Mondjuk nem tűnik úgy, mintha ez foglalkoztatná a T. megrendelőt... |
Előzmény: nmck (139000)
|
|