kígyószisz Creative Commons License 2019.12.05 0 0 528

A főpolgi utasítási jogait nem vitatom. De Közgyűlés nem kell a szerződésekhez, csak és kizárólag erről írtam neked. 

A beszámolónak - bocs - ehhez semmi köze, bár az is tulajdonosi hatáskör, természetesen, azt a cég vezetője nem fogadhatná el, ha akarná, sem, ez természetes. Más a helyzet a szerződésekkel. 

Az utasítási jog megtagadását sem vitattam, teljesen egyetértek veled ebben és másban is. Ahogy írtam, csak a közgyűlési jóváhagyás meg nem léte miatt szóltam bele.

Más kérdés a szerződés hatálytalanítása (érvénytelenítésre szerintem nem kerülhet sor, merthogy nem sértették meg a közbeszerzési szabályokat, legalábbis úgy gondolom, bár erről kevés az infó).  De lehet, hogy valaki kitalál valamit, ami miatt érvénytelenítést is lehet kérni, remélem. 

Az, hogy nem lett volna köteles eredményt hirdetni a közbeszerzési eljárásban, nem érvénytelenítési ok, sajnos.

Az utolsó bekezdéssel kapcsolatban: nem, nem kell közgyűlési jóváhagyás akkor sem, ha a közgyűlés fogadja el a mérleget, beszámolót, épp ezért kellene a jövőre nézve erről rendelkezni a Főváros SZMSZ-ében, nehogy bármikor bárki más megpróbálja ugyanezt. Még akkor is, ha az állása múlik rajta (bár szerintem volt az a pénz, amiért mégis megtette, erős a gyanúm). 

Éppenséggel pont a Felügyelő Bizottság nem állt fel a szerződéskötéskor, mert őket már a Közgyűlés nevezte meg (és a régit visszahívta), ellentétben a főpolgármesterrel, aki a Ve. szabályai szerint már hivatalban volt, megbízólevél birtokában. 

Előzmény: pacsepa (526)