pacsepa Creative Commons License 2019.12.05 0 0 465

Nem lesz ebből szerintem munkaügyi per!

Szerződéskötési moratórium volt, mégis szerződött. Egy vezető felelősséggel tartozik azért amit aláír. Nyilván meg kellene hallgatni, hogy miért volt élet-halál kérdése egy több éves pernyeszállítási szerződés, ami miatt nem várhatott volna 3-5 napot, vagy egy hetet.

Egy 1,5 milliárdos szerződés megkötése Budapest nagyságrendjében is Fővárosi Közgyűlési határozattal lehetséges. Figyeltél? Még csak nem is Főpolgármester kell hozzá!

2019. november 4-én már és még nem volt közgyűlés. A közbeszerzési eljárás 2019. október végén fejeződött be, tehát MÁR nem volt közgyűlés.

Szóval ez a dolog több mint érdekes a számomra. Egyszerűen nem értem, hogyan írhatott alá egy ilyen szerződést? Kizárt, hogy a moratóriumról nem tudott! A legtöbb fővárosi intézménynél már október 13. után leállítottak minden kötelezettségvállalást, mégpedig önkéntesen. Nem azért, mert bexartak, hanem mert ez a normális átadás-átvételhez tartozik.

 

Nem kívánom részletezni, hogy hogyan, a fantáziára bízom, de pontosan ismerem az ilyenkor szokásos ügymenetet. 30 éve ebben a malomban harangozok!

 

HA igaz, hogy a hivatalos szerződéskötési moratórium ellenére aláírta a szerződést, akkor azt csak felhatalmazás nélkül tehette. A moratórium ugyanis egyet jelent a jogosultságok ideiglenes megvonásával.

HA igaz az a sejtetés, miszerint ezzel a közbeszerzési eljárással voltak "problémák", HA igaz, hogy ez kárt okozott a Fővárosi Önkormányzatnak, akkor a menesztése nemhogy munkajogi perre nem lesz alkalmas, de inkább büntetőjogban jártas ügyvéd után kell néznie az FKF eddigi vezetőjének. Ennek a Btk. szerinti tétele 1-5 év börtön!

Nekem ebben a dologban csak ez az érthetetlen, ennyire hülye egyszerűen nem lehet valaki. Ugyanakkor minden napvilágot látott és tényekig (dátumok, összegek stb) lecsupaszított, kommentárok nélküli információ megmagyarázhatatlanul ellentmondásos.

És nem csak az FKF volt vezéréről beszélek, amikor a Btk-t emlegettem. Egy ekkorra szerződésen pénzügyi és jogi ellenjegyzőnek is kell lennie! Ez az államigazgatásban kötelező, ahol közpénzek elköltéséről van szó. Kicsit fura, hogy mindenki aláírta! Senkiben nem szólalt meg a vészcsengő?

Érthetetlen!

 

Kíváncsian várom, még milyen információk látnak majd napvilágot! És figyelem mindkét oldal sajtóját, a közmédiát, de eddig az egyik kínosan hallgat, márpedig minimum mosdatásra, terelésre számítottam.

Előzmény: Törölt nick (449)