kushido11 Creative Commons License 2019.12.05 0 0 9674

Üdv. A 107 m2 csak egy adat, a fogyasztáshoz tudni kellene, hogy milyen kályhával, kazánnal fűtesz? Folyamatos e a fűtés vagy szakaszos, esetleg  csak ha hazaérsz, akkor gyujtasz be, és milyen hőfokot akarsz elérni? Mi a hőleadó? PAdlófütés, radiátor stb. HA megirod  szivesen segitek ki kalkulálni a kb. fogyasztást, de minden ilyen adat csak felületes eredményt tud adni. A puding probája ........

 

 

 

 

NAgyon jó minőségű pelletet lehet beszerezni Szlovákiából. 1kamionnyi pelletet ( 24 tonna) elhoznak 200-250 euróért, maga a pellet ára 193 euró / tonna, de egy kamion tételnél  lehet alkudni biztosan 10 eurót / Tonna. Szlovákia Zsély falu, a határtól (Balasagyarmatnál ) kb. 12 km. Netto áron is meg lehet venni. Én amig nem gyártottam saját részre a pelletet onnan vásároltam és kimondottan jó pellet. Szinte portalan, nagyon magas hőértékkel ( 6 mm es  vöröses szinű Ukrán, nem fehér de mindenfajta égőfejben kifogástalanul elég). Ök maguk is gyártanak fehér fenyő pelletet az kicsivel drágább 205-215 eur/T között van, de én nem vettem mert az Ukránnal nagyon meg voltam elégedve. Én egy kisteher autoval szállitottam Budapesti vagyok  elméletileg 1400 kg raksullyal mehettem, de  2 tonnát simán elvitt. az autót napi bérléssel béreltem 7000 ft / nap. összesen  oda vissza 160 km. A telefonjuk, ha valakit érdekel, Nagy István +421908419689.

 

Balassagyarmatnál, a határ melletti új útra (222 es ut?), át a határon és jobbra  az országúton ki a faluból, a második falu Zsély. A falu közepén jobbra egy kis temető, közvetlenül egy kis hidacska után. A temetővel szembe levő kis útnál balra be .

Ár 193 nettó, nyáron 175. 

 

A határon és Szlovákiában nincs macera, Szlovákiában a sebességhatárokat nagyon pontosan be kell tartani, mert a rendőrök harapnak, de egyébként a kutya nem szól hozzád.

Nográd megyei faluknál nagyon szigoru a sebességmérés, mindenütt kamera, Rétságnál aszfaltba épitett sulymérés, de csak a kamionokkal foglalkoznak.