MMSZoli2 Creative Commons License 2019.12.04 0 0 9205

Hello,

 

Mivel konkrétan ez nem egy "hogyan segítsünk Pákásnak" nevű fórum, ezért tényleg sok minden egyébről is lehet itt cseverészni, például más jellegű Plus/4 dolgokról :-) 

 

A Dirmaster jó kis program, de szerintem elég bugos. Többször összerogyott nekem könyvtárszerkesztés közben, kezdhettem elölről az egészet.

 

Szerintem pontosan jól csinálod, de mivel a az alap könyvtárszerkezet nem tudja rögzíteni a 35 track fölötti adatot, ezért lehet "normál módon" nem megy., nem tudja értelmezni a 664 blokk feletti rögzítést.
Próbaképp letöltöttem a Rocket Science 185KB-os lemezét, megnyitottam a DirMasterben, majd töröltem az állományokat, de csak 664 block free lett.

Én úgy látom, hogy BAM editorban egyenként engedélyezni lehet a "foglalt" 35track feletti szektorokat jobb egérgombbal, de ettől nem nő meg a kijelzett 664 blokk, és csak simán bemásolni sem enged 664 blokk fölé. De én magam nem is értek nagyon a lemezek szerkesztéséhez. Lehet, hogy csak direkt BAM szerkesztéssel tudod megoldani a dolgot.

C64-en több ilyen tool van, mint pl a Disc Doctor for 40 track, persze ezek is inkább hardveres floppy driveokra, nem SD-re vannak kitalálva.

 

SD/1541-II-t próbáltad? :-) Az elvileg HW szinten emulál, tehát meg kell ennie a 40 track-es D64-et is. Talán a hétvégén lesz időm kipróbálni Rocket Science-t vele.